Grindeanu despre Valea Oltului: Încă din prima zi s-a avansat foarte bine

„Încă din prima zi s-a avansat foarte bine: au fost tăiaţi peste 800 din cei 20.000 de arbori aflaţi în zona critică a versantului”, afirmă ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, despre lucrările de pe Valea Oltului.

Urmărește
290 afișări
Imaginea articolului Grindeanu despre Valea Oltului: Încă din prima zi s-a avansat foarte bine

Lucrările au reînceput marţi la ora 6.00 şi vor continua până la ora 20.00, când se va redeschide circulaţia pe DN 7, între Boiţa şi Lazaret.

Echipele sunt bine mobilizate, spune ministrul. Intervin în 8 puncte de lucru pentru defrişarea arborilor şi îndepărtarea de pe versant a maselor de pământ şi de rocă instabile.

„Încă din prima zi s-a avansat foarte bine: au fost tăiaţi peste 800 din cei 20.000 de arbori aflaţi în zona critică a versantului. Tot ieri au fost asigurate traseele pentru accesul la parcelele de pădure de pe zonele montane înalte. În paralel, echipajele aflate pe zona drumului degajează copacii şi masele de rocă şi de pământ care cad pe carosabil, astfel încât circulaţia să poată fi deschisă rapid în intervalele 7.30- 8.00 şi 16.30- 17.00, dar şi la ora 20.00. Antreprenorul turc trebuie să defrişeze cele 10 ha de pădure din zona versantului din proximitatea DN7 (zona critică) în perioada 8 iulie- 9 august”, arată ministrul.

Traficul pe Valea Oltului s-a închis luni, timp de o lună, între orele 6.00 – 20.00, din cauza lucrărilor ce trebuie făcute la lotul 2 al autostrăzii Sibiu-Piteşti.

CNAIR a stabilit rute ocolitoare iar CFR a suplimentat numărul de trenuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici