- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.02.2013, 13:28)
- Departamentul Eveniment
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Grupare care a vândut "microfoane spion" pentru ascultări ambientale, destructurată de DIICOT - VIDEO
Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional ai cărui membri au vândut dispozitive tip "microfon spion" destinate ascultării ambientale, în urma unor percheziţii fiind găsite dispozitive de bruiere a comunicaţiilor, cărţi de joc cu microcipuri şi o masă de poker pentru trucarea jocurilor.
Urmărește
2439 afișări
Membrii grupului infracţional organizat sunt suspectaţi că ar fi deţinut şi comecializat, fără drept, dispozitive tip "microfon spion" destinate ascultării ambientale şi programe informatice tip "spy".
"Aceste programe instalate disimulat pe telefoane mobile ţintă realizează accesul, fără drept, la telefonul mobil monitorizat, de la un alt terminal GSM, special configurat în acest sens, efectuându-se transfer neautorizat de date între cele două telefoane", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
În 14 februarie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti şi ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Piteşti au făcut nouă percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ploieşti, Iaşi şi Brăila.
Anchetatorii au găsit la percheziţii microfoane pentru înregistrarea comunicărilor ambientale, dispozitive de bruiere a comunicaţiilor, cărţi de joc cu microcipuri, echipamente electronice, dispozitive fabricate în scopul comiterii de infracţiuni privind jocurile de noroc, o masă de poker confecţionată în scopul trucării jocurilor de noroc, cerneluri speciale, imprimante, dispozitive destinate înregistrării audio-video disimulate în diverse obiecte, cum ar fi ceasuri şi pixuri, precum şi sumele de 50.000 de euro şi 28.000 de lei.
De asemenea, au fost ridicate la percheziţii telefoane mobile având instalate aplicaţii de monitorizare a comunicărilor.
"La locuinţa unuia dintre membrii grupării a fost identificat un laborator în care erau confecţionate sau adaptate dispozitive şi echipamente destinate interceptării şi înregistrării comunicărilor sau pentru comiterea de infracţiuni în domeniul jocurilor de noroc", se mai arată în comunicatul citat.
Procurorii DIICOT Piteşti fac cercetări în acest caz pentru constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, vânzarea de dispozitive sau programe informatice, concepute sau adaptate în scopul săvârşirii de infracţiuni şi deţinerea fără drept de astfel de programe.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Iaşi, BCCO Ploieşti, SCCO Brăila, Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" şi cu suportul tehnic şi informativ al SRI.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe