- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.12.2013, 13:59)
- Andrei Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grupare olandeză de traficanţi de droguri, destructurată în România. 11 tone de precursori de droguri au fost importate din China
O grupare de traficanţi de droguri, coordonată de cetăţeni olandezi, a fost destructurată în România, după ce poliţiştii şi procurorii au confiscat o cantitate mare de precursori de droguri, substanţe aduse din China, care urmau să fie trimise în Olanda, potrivit unor surse din Poliţie.
Urmărește
601 afișări
Grupare olandeză de traficanţi de droguri, destructurată în România (Imagine: Mediafax Foto)
Gruparea de traficanţi destructurată joi, în urma unor percheziţii în Alba-Iulia şi Oradea, este acuzată că, din 2012, a adus din China în România aproximativ 11 tone de substanţe folosite pentru fabricarea drogurilor sintetice, potrivit Poliţiei Române.
Poliţiştii Direcţiei de Combaterea Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT au făcut, joi, zece percheziţii în municipiul Alba-Iulia şi una în Oradea, fiind vizaţi membrii unei grupări infracţionale, coordonată de către cetăţeni olandezi, care se ocupa cu traficul internaţional de precursori pentru droguri, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
În urma percheziţiilor au fost reţinuţi cinci membri ai grupării, dintre care un olandez, un belgian şi trei români, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism urmând să ceară instanţei arestarea lor preventivă.
În urma cooperării cu Europol, SELEC (Southeast European Law Enforcement Center) şi poliţiile din Ungaria, Slovenia, Austria, Germania şi Olanda, în Austria au fost arestate trei persoane, membre ale grupării, iar în Ungaria investigaţia este în desfăşurare.
Procurorii DIICOT vor solicita instanţei emiterea unor mandate europene de arestare pentru trei cetăţeni olandezi, membri ai grupării, care nu se aflau în România.
Anchetatorii au stabilit că traficanţii au importat în România, în perioada 2012-2013, unsprezece tone de precursori. Aceste substanţe erau importate în România din China şi expediate ulterior în Olanda, unde erau folosite în laboaratoare clandestine pentru producerea drogurilor sintetice, respectiv amfetamină, metamfetamină şi MDMA.
Valoarea de piaţă a drogurilor obţinute din prelucrarea precursorilor a fost evaluată de anchetatori la peste 60 de milioane de euro.
Membrii grupării foloseau substanţe speciale pentru ca produsele folosite la fabricarea drogurilor să nu poată fi depistate de câinii poliţişti, iar cutiile în care erau ambalate aveau etichete ale unor produse de larg consum.
Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în 10 decembrie a fost începută urmărirea penală pentru cinci membri ai grupării infracţionale care transporta mari cantităţi de precursori ai drogurilor, pe ruta China - România - Europa de Vest, în vederea producerii de droguri sintetice.
"La această grupare infracţională, constituită de învinuitul R. E. M. O. cetăţean belgian şi coordonată împreună cu învinuitul P.A.J, au aderat, printre alţii, şi învinuiţii P.A.J., H.C.O., B.D.G, fiecare având roluri bine stabilite. Această grupare, având legături infracţionale strânse cu alte grupuri infracţionale din Olanda, Austria şi Belgia, se ocupa în principal de traficul unor cantităţi de precursori şi pre-precursori utilizaţi în fabricarea drogurilor, folosind în acest sens mai multe firme aparţinând învinuiţilor", a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, membrii grupării au importat din China, folosind documente vamale nereale, APAAN (alpha-phenylacetoacetonitril), piperonal şi glicidat de PMK, fiind destinate producerii de droguri sintetice de mare risc (amfetamină, metamfetamină, MDMA), în laboratoare clandestine din state din Europa de Vest, în special Olanda.
Aceştia declarau în faţa autorităţilor vamale române şi a lucrătorilor poliţiei de frontieră că transportă "întăritor mat", "creatină" şi "2-phenylbutyronitrile", substanţă care ar fi folosită în fabricarea articolelor din cauciuc de înaltă calitate.
"De asemenea, din probele administrate rezultă faptul că membrii acestui grup infracţional s-au implicat şi în achiziţionarea de acizi (acid clorhidric - HCL şi acid sulfuric - H2SO4) şi formamidă, acestea fiind celelalte ingrediente de care aceştia aveau nevoie, alături de APAAN (alpha-phenylacetoacetonitril) şi de glicidat de PMK, pentru a putea produce droguri sintetice de mare risc, iar în acest timp au procurat cantităţi foarte mari din următoarele substanţe chimice: APAAN (alpha-phenylacetoacetonitril), glicidat de PMK, acid clorhidric (HCL), acid sulfuric (H2SO4) şi formamidă, acestea constituind principalele substanţe folosite la producerea amfetaminei, metamfetaminei şi MDMA - droguri de mare risc ce se regăsesc în cuprinsul Legii nr. 143/2000, Tabelul anexă nr. II", se mai arată în comunicatul DIICOT.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe