- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grupare specializată în fraude informatice cu un prejudiciu de 4,5 milioane dolari, destructurată
O grupare specializată în fraude informatice a fost destructurată de DIICOT Mehedinţi după percheziţii făcute în cinci judeţe, membrii săi fiind suspectaţi că au prejudiciat cu 4,5 milioane de dolari companii de telefonie, de servicii financiare şi servere guvernamentale din Australia şi Columbia.
Grupare specializată în fraude informatice cu un prejudiciu de 4,5 milioane dolari, destructurată (Imagine: Shutterstock)
Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, ofiţeri de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut, miercuri dimineaţa, sub coordonarea DIICOT Mehedinţi, 11 percheziţii în judeţele Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Buzău şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în infracţiuni din domeniul criminalităţii informatice, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, au fost vizate persoane suspectate de infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice, săvârşite în perioada 2013-2014.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Membrii grupării, prin fals informatic, dar şi prin folosirea unor programe informatice au obţinut în mod ilegal date confidenţiale de tip bancar, aplicaţii de comerţ electronic (Ebay sau PayPal) sau informaţii referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identităţii unei persoane sau a unei instituţii", se arată în comunicat.
După ce obţineau datele, membrii grupării comercializau pe diferite pagini web atât programe informatice care acordau dreptul de acces la diferite servere (SellVNC, RDP, ROOT, DUMPS, CC), dar şi date bancare confidenţiale, obţinute în mod fraudulos.
Totodată, alţi membri ai grupării infracţionale, prin folosirea datelor de cărţi de credit obţinute (user, parolă, număr carte de credit, dată expirare, cod de verificare - CVV2 şi codul fiscal), au efectuat operaţiuni financiare în mod fraudulos, prin încărcarea sau descărcarea unor instrumente de plată electronică, precum şi transferuri de fonduri, prin utilizarea datelor de identificare ce permit folosirea unor astfel de instrumente de plată electronică.
"Prin activitatea infracţională desfăşurată, gruparea infracţională ar fi prejudiciat serverele unor companii naţionale şi internaţionale de telefonie, furnizori de servicii de plată prin internet, companie de servicii financiare, operator din domeniul serviciilor poştale, dar şi servere guvernamentale din Australia şi Columbia", se arată în comunicatul DIICOT.
Potrivit sursei citate, prejudiciul creat de grupare este de 4.500.000 de dolari.
Zece persoane vor fi duse la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi pentru a fi audiate în acest caz.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, iar acţiunea a fost realizată cu sprijinul Poliţiei Judeţene şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36