Grupul Teamnet, fondat de Sebastian Ghiţă, a încheiat CONTRACTE cu instituţii din Serbia, Turcia şi Bosnia şi Herţegovina

Grupul Teamnet, fondat de Sebastian Ghiţă, a încheiat contracte cu autorităţi din mai multe state, printre care Serbia, Turcia şi Bosnia şi Herţegovina, potrivit anunţurilor de atribuire publicate în suplimentul la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene dedicat achiziţiilor publice din Europa.

Urmărește
1691 afișări
Imaginea articolului Grupul Teamnet, fondat de Sebastian Ghiţă, a încheiat CONTRACTE cu instituţii din Serbia, Turcia şi Bosnia şi Herţegovina

Grupul Teamnet, fondat de Sebastian Ghiţă, a încheiat contracte cu instituţii din Serbia, Turcia şi Bosnia şi Herţegovina (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

La data de 21 februarie 2012, Uniunea Europeană, reprezentată de Comisia Europeană, în numele şi în favoarea ţării beneficiare, Serbia, a atribuit firmei SC Teamnet International SA un contract în valoare de 849.800 de euro, în cadrul proiectului "Consolidarea statului de drept în Serbia – Componenta II: crearea unui sistem de supraveghere video fix şi mobil pentru protecţia frontierei de stat", potrivit anunţului de atribuire postat pe suplimentul la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene - TED (Tenders Electronic Daily). Au fost primite două oferte, Teamnet International obţinând un punctaj tehnic de 80% şi unul financiar de 20%, potrivit sursei citate. Contractul a avut o valabilitate de 18 luni.

Tot în anul 2012, în luna iulie, Uniunea Europeană, reprezentată de Comisia Europeană, în numele şi în favoarea ţării beneficiare Bosnia şi Herţegovina, a atribuit un contract de "Susţinere pentru politica agricolă şi pentru structuri conforme componentei de dezvoltare rurală din cadrul Instrumentului de asistenţă pentru preaderare" către o asociere de firme, printre care s-a numărat şi SC Teamnet International SA. Valoarea contractului a fost de 2.152.600 de euro şi a avut o valabilitate de 23 de luni, arată sursa citată. Contractul includea servicii de asistenţă pentru guvern şi servicii pentru agricultură, silvicultură, horticultură, acvacultură şi apicultură.

În anul 2013, SC Teamnet International SA a făcut parte din asocierea de firme care a câştigat licitaţia pentru un contract având ca obiect "Consolidarea capacităţii instituţionale a administraţiei fiscale sârbe prin asistenţă tehnică pentru conceperea unui sistem de gestionare a resurselor umane", atribuit de Uniunea Europeană, reprezentată de Comisia Europeană, în numele şi în favoarea ţării beneficiare, Belgrad, Serbia. Contractul a avut valoarea totală de 1.348.570 de euro şi o durată de 21 de luni.

Aceeaşi autoritate, în numele Serbiei, a atribuit, în 2014, un alt contract, de această dată vizând "Dezvoltarea activităţilor economice electronice" şi având ca obiect servicii de asistenţă tehnică şi servicii de dezvoltare de software IT, unui grup de firme din care făcea parte şi SC Teamnet International SA. Valoarea contractului a fost de 2.427.000 de euro şi a fost valabil 30 de luni, se arată în anunţul de atribuire a contractului.

În 2014, firma Teamnet World Professional Services SRL a primit, de la Ministerul de Interne din Serbia, un contract în valoare de 944.500 de euro fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic, se arată în anunţul de atribuire a contractului. Contractul avea ca obiect achiziţia de pachete software şi sisteme informatice, servicii IT (consultanţă, dezvoltare de software, internet şi asistenţă), servere, echipament şi accesorii pentru computer şi autovehicule de mare capacitate. "Obiectivul general al proiectului constituie creşterea calităţii vieţii populaţiei de la frontiera România-Serbia prin consolidarea capacităţii instituţionale şi tehnice de gestionare în caz de dezastru şi de răspuns în situaţii de urgenţă, prin utilizarea unei aplicaţii software accesibile pentru ambele părţi", se arată în anunţul de atribuire a contractului.

În septembrie 2015, Ministerul Muncii şi Securităţii Sociale din Turcia a atribuit un contract de achiziţii publice de servicii către o asociere de firme din Turcia, alături de Teamnet World Professional Services SRL din România. Tema contractului era "Asistenţă tehnică pentru dezvoltarea capacităţilor angajaţilor şi angajatorilor prin intermediul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor" prin servicii IT (consultanţă, dezvoltare de software, internet şi asistenţă) şi servicii de dezvoltare de software de formare profesională, valoarea totală a contractului fiind de 2.800.000 de euro, potrivit anunţului de atribuire.

În noiembrie 2015, Ministerul de Finanţe din Zambia a atribuit un contract pentru "Îmbunătăţirea sistemului informatic de gestionare a monitorizării şi evaluării la nivel guvernamental" - servicii de asistenţă tehnică unui consorţiu de firme dintre care făcea parte şi Teamnet International SA. Durata contractului era de 36 de luni, iar valoarea totală - 1.622.000 de euro, se arată în anunţul de atribuire publicat în suplimentul la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene dedicat achiziţiilor publice din Europa.

Grupul Teamnet a fost reprezentat de fostul deputat Sebastian Ghiţă până în anul 2012.

La începutul lunii aprilie, DNA Ploieşti a cerut Tribunalului Prahova interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare a firmelor SC Asesoft International şi SC Teamnet International, pentru 60 de zile, având în vedere că societăţile sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani.

"Prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova - Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. Până la acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor două persoane juridice. În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent şi se raportează strict la considerentul bunei desfăşurări a procesului penal (prin asigurarea existenţei pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenţei lor la termenele de judecată şi a activului patrimonial necesar pentru plata sancţiunii şi a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunţa o hotărâre de condamnare definitivă)", transmit procurorii într-un comunicat de presă.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei.

În acest dosar, pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici