- Home
- Social
- (20.11.2022, 09:53)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernele votează pentru retragerea secundei bisecte. Practica de a adăuga ocazional o secundă la ceasurile oficiale s-ar putea schimba până în 2035
- Zilele în care secunda bisectă le dădea bătăi de cap inginerilor de software se apropie de sfârşit.
- Vineri, reprezentanţii guvernelor la Conferinţa Generală a Greutăţilor şi Măsurilor de la Paris, Franţa, au votat aproape în unanimitate pentru a retrage practica de a adăuga ocazional o secundă la ceasurile oficiale.
Urmărește
3345 afișări
Guvernele votează pentru retragerea secundei bisecte. Practica de a adăuga ocazional o secundă la ceasurile oficiale s-ar putea schimba până în 2035
Introdusă în 1972 ca modalitate de ajustare a Timpului Universal Coordonat (UTC) pentru a reconcilia discrepanţele care pot apărea între timpul atomic şi timpul solar observat, secunda bisectă a fost blestemul companiilor de tehnologie timp de decenii.
În 2012, de exemplu, Reddit nu a funcţionat timp de aproximativ 40 de minute, deoarece adăugarea unei secunde bisecte în acel an a derutat serverele companiei. Mai recent, Cloudflare a văzut o parte din serviciile sale DNS afectate din cauza unei schimbări de timp în 2016.
Companii precum Meta, compania mamă a Facebook, utilizează o tehnică numită "smearing" pentru a evita întreruperile ori de câte ori Serviciul internaţional de rotaţie a Pământului şi sisteme de referinţă ajustează UTC pentru a adăuga o secundă bisectă.
La începutul acestui an, gigantul social media a publicat o postare pe blog în care cerea încetarea acestei practici. „Fiecare secundă bisectă este o sursă majoră de durere pentru oamenii care gestionează infrastructurile hardware", a declarat Meta la acea vreme. O parte din impulsul de a elimina secunda bisectă a venit ca o modalitate de a păstra UTC ca timp internaţional oficial al lumii.
Odată cu votul din această săptămână, demnitari din SUA, Canada şi Franţa au cerut ca această practică să înceteze înainte de 2035. Rusia a votat împotriva propunerii. În trecut, ţara a încercat să amâne dispariţia secundei bisecte deoarece GLONASS, sistemul său de poziţionare globală, încorporează ajustarea, Sistemul de poziţionare globală (GPS) operat de SUA nu o face. Felicitas Arias, fostul director al Departamentului de Timp din cadrul Biroului Internaţional de Greutăţi şi Măsuri, a declarat pentru Nature că decizia ar putea forţa Rusia să lanseze noi sateliţi, potrivit NewYorkTimes.
Mai există încă o organizaţie care trebuie să se pronunţe în această chestiune înainte ca inginerii de software să poată răsufla uşuraţi. Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, grupul responsabil cu transmiterea timpului universal, va vota asupra acestei probleme anul viitor. Dacă va merge mai departe cu "Rezoluţia D", metrologii şi astronomii vor avea la dispoziţie cel puţin până în 2035 pentru a se gândi cum să reconcilieze scara timpului atomic şi cea astronomică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe