Guvernul majorează, joi, salariul minim pe economie. Acesta va creşte de la 3300 de lei la 3700 de lei brut

Executivul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi proiectul de hotărâre de guvern pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată de la 3.300 de lei brut la 3.700 de lei brut.

6068 afișări
Imaginea articolului Guvernul majorează, joi, salariul minim pe economie. Acesta va creşte de la 3300 de lei la 3700 de lei brut

Guvernul majorează, joi, salariul minim pe economie. Acesta va creşte de la 3300 de lei la 3700 de lei brut

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, după şedinţa Consiliului Tripartit, că de la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut. El a precizat că vor menţine până la sfârşitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, ulterior, la Timişoara, că decizia pentru mărirea salariului minim este luată, adăugând că este nevoie de sprijinirea mediului de afaceri.

„S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că nu doar 200 de lei, ci 300 de lei să rămână ca fiind sumă neimpozabilă”, a explicat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici