Hadăr: Nu poţi să trăieşti în ţara asta printre câini la orice colţ de stradă

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, prezent la înmormântarea lui Ionuţ Anghel, a declarat că nu poţi să trăieşti printre câini la orice colţ de stradă, precizând că vor ieşi în stradă mulţi oameni importanţi pentru a cere rezolvarea acestei probleme.

Urmărește
307 afișări
Imaginea articolului Hadăr: Nu poţi să trăieşti în ţara asta printre câini la orice colţ de stradă

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Anton Hadăr a venit joi la Biserica Sfântul Gheorghe, unde este depus trupul neînsufleţit al lui Ionuţ Anghel, care în 2 septembrie a fost omorât de câini pe un teren privat din apropierea Parcului Tei din Capitală.

"Am vrut să venim aici să tragem un semnal de alarmă, ca voi presa. Sunteţi oameni tineri, să continuaţi acest subiect, să-l ţineţi pe prima pagină a tuturor emisiunilor până când se ia o decizie politică sau administrativă. Asta e tot ce pot să vă spun", a declarat Anton Hadăr.

El a precizat că vor ieşi în stradă mulţi oameni importanţi pentru a cere rezolvarea problemei câinilor maidanezi. "Ies şi eu alături de ei, cred că vor ieşi mulţi oameni importaţi din România", a spus Hadăr.

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater" a adăugat că, în opinia lui, câinii care au probleme şi "sunt într-adevăr sălbatici, în adevăratul sens al cuvântului", ar trebui omorâţi.

"Ne pare rău, că sunt suflete, dar la un moment dat nu poţi să trăieşti în ţara asta printre câini la orice colţ de stradă", a mai spus Hadăr.

Anton Hadăr a precizat că a stat de vorbă cu familia lui Ionuţ, care a mulţumit tuturor celor ce au venit la înmormânare.

"Îi apreciez şi îi respect din cale-afară. Să duci pe picioare această suferinţă este de necrezut. Câţi dintre dumneavoastră ar fi putut să se descurce tot atât de bine ca şi ei. Şi le-am spus: Cum reuşiţi? «Pentru că mai am acasă un copil»", a mai spus Hadăr.

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater" a adăugat că de fiecare dată când va fi abordat un subiect pe tema câinilor maidanezi, va susţine să fie luată o măsură.

"Să terminăm odată, pentru că prea ţineam subiectul acesta de 20 şi ceva de ani. Cred că numai printr-o atitudine civică. Noi aici am păcătuit, dragii mei, nu am intervenit decât .... Este frumos şi gestul celor care se luptă pentru a lua o decizie în Roşia Montană. Este demn şi sper să fie şi gestul acestora de a ieşi în stradă. Să protestăm pentru a lua o decizie şi împotriva acestei situaţii, a câinilor vagabonzi", a mai arătat Hadăr.

Întrebat de ce crede că autorităţile au reacţionat cu întârziere şi de ce au fost trimise pentru Ionuţ doar două coroane de flori, de la preşedinte şi premier, Hadăr a spus că politicienii s-au învăţat să creadă că acum este subiectul important şi peste o săptămână să îl uite.

"Cred că mulţi dintre români nu vor uita ceea ce s-a întâmplat", a spus Hadăr.

Întrebat dacă nu trebuiau să fie prezenţi şi politiceni la înmormântarea lui Ionuţ, Hadăr a răspuns: "Era bine, dar, precum vedeţi, dacă au ceva ceva cu mine unii dintre cetăţeni, vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat dacă venea primarul general sau alt politician".

La înmormântarea lui Ionuţ a venit şi cântăreaţa Nadine, aceasta declarând că va organiza duminică un protest, în Parcul Izvor, faţă de problema câinilor maidanezi. Ea a făcut apel la cei care vor ajunge la protest să nu fie băuţi şi nici să nu vină cu bâte ca să dea în câini.

Nadine a criticat ideea organizării unui referendum local privind eutanasierea câinilor maidanezi, arătând că vor fi cheltuiţi nişte bani, iar apoi vor avea motiv să dea vina pe cetăţeni, deşi autorităţile trebuie să îşi asume o decizie.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionuţ, în vârstă de şase ani, care era împreună cu acesta când, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Trupul lui Ionuţ Anghel a fost depus la capela Bisericii Sfântul Gheorghe din Capitală, urmând să fie înmormântat joi, în cimitirul Sfânta Vineri. La biserică au venit zeci de persoane, pentru a fi alături de familie şi a aprinde o lumânare.

În jurul orei 12.30, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ionuţ a fost scos din Capelă şi dus în biserică, pentru slujba de înmormântare.

Printre cei care au venit la Biserica Sfântul Gheorghe sunt şi fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu şi liderul sindical Anton Hadăr.

În timpul slujbei de înmormântare, unei fetei i s-a făcut rău, fiind preluată de un echipaj SMURD, care îi acordă asistenţă medicală.

Tatăl lui Ionuţ, Valentin Anghel, a declarat joi că cea mai mare pedeapsă pentru moartea fiului său ar fi ca cei responsabili să fie obligaţi să rezolve problema câinilor maidanezi, pentru că aceasta ar înseamnă să se cheltuiască nişte bani şi să nu mai aibă profit.

"Dacă nu erau câinii nu se întâmpla nimic. Că se rătăceau, îi găseam. Nu s-au înecat, nu nimica. A fost din cauza câinelui", a spus tatăl lui Ionuţ, subliniind că trebuie rezolvată problema câinilor.

"Să-i bage în apartamente, în garsoniere, în curţi, în adăposturi, să-i bage oriunde, dar nu în libertate. Să nu fie liberi unde ajung copii că, poate să se mai întâmple ce mi s-a întâmplat mie şi e păcat", a mai spus Valentin Anghel.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia".

Comunitatea online a părinţilor anunţă o acţiune de protest, vineri, de la ora 19.00, în Piaţa Romană din Capitală, în memoria lui Ionuţ Anghel şi a tuturor persoanelor muşcate sau atacate de câini maidanezi, cerând autorităţilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă şi siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici