Harghita: Peste 50 de curţi, subsoluri, dar şi drumuri, inundate în urma unei ploi torenţiale

Peste 50 de curţi şi subsoluri, dar şi mai multe drumuri din localitatea harghiteană Ocland au fost inundate, sâmbătă după-amiază, în urma unei ploi torenţiale, care a durat aproximativ o oră.

Urmărește
110 afișări
Imaginea articolului Harghita: Peste 50 de curţi, subsoluri, dar şi drumuri, inundate în urma unei ploi torenţiale

Harghita: Peste 50 de curţi, subsoluri, dar şi drumuri, inundate în urma unei ploi torenţiale

Primarul comunei Ocland, Cseke Miklos, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în urma cantităţilor însemnate de precipitaţii, apele pâraielor Racz din satul Crăciunel şi Romanilor din Satul Nou au ieşit din matcă şi au inundat zeci de curţi şi subsoluri.

De asemenea, a fost inundat DJ 132, pe o lungime de 500 de metri, precum şi un kilometru şi jumătate de drumuri comunale.

”A fost înnorat de la prânz, dar nimeni nu a crezut că o să vină o ploaie aşa de mare, dintr-o dată. A plouat torenţial, cam 50 de litri pe metrul pătrat şi au fost inundate 52 de curţi şi pivniţe, în jur de un kilometru de drumuri comunale la Crăciunel şi 500 de metri în Satul Nou. A fost afectat de inundaţii şi DJ 132, unde apa a fost înaltă de 30 de centimetri”, a afirmat primarul comunei Ocland.

Potrivit acestuia, aproximativ 20 de pompieri voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ocland intervin în prezent cu trei motopompe şi cu o autospecială pentru scoaterea apei din curţile şi subsolurile oamenilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting cod galben de vreme rea pentru judeţul Harghita, cu ploi în aversă ce pot depăşi 25-30 de litri pe metrul pătrat, vânt şi grindină de mici dimensiuni, valabilă în intervalul 17.30-18.45.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici