- Home
- Social
- (21.04.2021, 12:51)
- Anca Frumosu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hipergrija părinţilor, nocivă pentru copii. Hiperprotectivitatea creşte riscul de a deveni victimele bullyingului
- Copiii hiperprotejaţi au dificultăţi în a-şi atinge obiectivele.
- Părinţii hiperprotectori cresc copii care nu suportă eşecul.
- Copiii au nevoie să experimenteze conflictul fără intervenţia constantă a adultului.
- Hiperprotectivitatea creşte riscul copiilor de a deveni victimele bullyingului.
Urmărește
369 afișări
Hipergrija părinţilor, nocivă pentru copii. Hiperprotectivitatea creşte riscul de a deveni victimele bullyingului
Sunt părinţi care, din dorinţa de a proteja cât mai mult copilul, pot cădea într-o capcană. Hiperprotectivitatea este o greşeală des întâlnită, mai ales la mamele care au copii mici.
Specialiştii sunt însă de părere că grija exagerată proiectează adulţi anxioşi. Cati Călin este psiholog şi spune că este esenţial tipul mesajului pe care îl oferim atunci când intervenim în activităţile sale.
„(n.r. Copilul) Va prelua aceste mesaje şi va ajunge să le creadă şi, în momentul în care va începe să creeze alte relaţii în viaţa lui, va avea la bază, nu sunt în stare, nu sunt suficient de bun, eu nu sunt cel care sa fie ales”, a spus Cati Călin, psiholog.
Nisipul din parc este un pericol, copiii ceilalţi devin inamici, iar profesorii care dau note mici au ceva personal cu copilulul. Sunt doar câteva dintre exemplele pe care le auzim în jur.
Părinţii hiperprotectori întâmpină dificultăţi în a tolera greşelile copiilor, iar aceştia devin propriii lor critici.
Marian Ştas, expert în educaţie, spune că un astfel de comportament va duce la un dezechilibru emoţional al copilului.
„Dacă nu se confruntă sau se lovesc de propriile lor limite, să învete să se julească, să plângă, să se călească, vor fi intotdeauna neadaptaţi, slabi şi atunci se vor confrunta cu dificultati imense pentru mai departe”, a declarat Marian Ştas, expert în educaţie.
Andreea Dinu este mamă şi ştie cât este de greu să scape de temerile pe care le are la orice pas. Este de părere însă că, în timp, părintele trebuie să conştientizeze că el este responsabil de încrederea şi curajul pe care le transmite copilului.
„Teoria o ştim foarte bine, dar este foarte greu cu practica pentru că este foarte greu să ne controlăm pe noi. Cred că de aici ar trebui să vină totul, cum să ne controlăm noi emoţiile şi atunci am şti mai uşor să gestionăm şi problemele sau provocările care ar apărea legate de copii”, a spus Andreea Dinu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe