Ianis Zicu, audiat la DIICOT în dosarul Andreei Marta

Fotbalistul Ianis Zicu a venit, marţi dimineaţă, la DIICOT pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind reţeaua de prostituţie coordonată de Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Urmărește
794 afișări
Imaginea articolului Ianis Zicu, audiat la DIICOT în dosarul Andreei Marta

Ianis Zicu, audiat la DIICOT în dosarul Andreei Marta (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Fostul mijlocaş dinamovist Ianis Zicu a ajuns la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în jurul orei 8.30, el refuzând să facă declaraţii.

În acelaşi dosar au fost audiaţi recent deputaţii PNL Ionel Palăr şi Titi Holban, precum şi fotbalistul Gabriel Torje.

Titi Holban declara că a fost audiat aproape 15 minute în dosarul privind reţeaua de prostituţie, timp în care procurorii DIICOT i-au arătat mai multe liste cu nume, fără să recunoască vreunul, precizând că nu crede că va avea de suferit de pe urma scandalului întrucât nu apare ca învinuit.

Surse judicare declarau, în 27 noiembrie, pentru MEDIAFAX, că în acest dosar mai sunt de consemnat declaraţiile ultimilor martori, cazul fiind în fază de finalizare, iar până la sfârşitul anului anchetatorii vor să-l trimisă instanţei, care se va pronunţa asupra vinovăţiei acuzaţilor.

Andreea Marta a fost pusă sub acuzare în acest caz de prostituţie în urma plângerilor unor femei care lucrau pentru ea, acestea fiind nemulţumite de sumele primite după prestarea servicilor sexuale.

Potrivit anchetatorilor, de serviciile tinerelor coordonate de Andreea Marta ar fi beneficiat politicieni, fotbalişti şi oameni de afaceri.

În dosarul prostitituatelor de lux, alături de Andreea Marta (28 de ani) sunt cercetaţi sora acesteia, Maria Magdalena Lungu (38 de ani), şi taximetristul Valentin Panait. Toţi trei au fost arestaţi din 19 până în 30 iulie, când judecătorii au stabilit că pot fi cercetaţi în stare de libertate, stabilind ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi localităţile de domiciliu.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fostă Lungu), şi Maria Magdalena Lungu au coordonat un grup infracţional organizat, în sensul că au racolat persoane cu o situaţie materială foarte bună şi le-ar fi facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani.

Activităţile de prostituţie şi proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din Bucureşti sau în alte locuri alese de clienţi, în judeţele Tulcea, Braşov şi Călăraşi, precum şi la Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.

"Clienţii erau racolaţi de către membri grupării din mediul oamenilor de afaceri, politicieni şi sportivi, care erau dispuşi să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate şi în cluburi exclusiviste", preciza Poliţia Română.

În urma investigaţiilor efectuate în baza delegării autorităţilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a arătat, în motivarea deciziei de arestare preventivă obţinută de MEDIAFAX, că tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, printre clienţi fiind şi diferiţi cetăţeni străini bogaţi sau persoane din lumea mondenă.

Clienţii cereau ca fetele să aibă un anumit aspect fizic, iar acestea erau trimise în locurile stabilite de clienţi, de regulă hoteluri sau case particulare, uneori fiind însoţite chiar de către coordonatoare.

Sumele de bani încasate erau împărţite între tinerele care practicau prostituţia şi coordonatorii grupării. Tariful minim perceput de corodonatorii reţelei era de 250 - 300 euro pentru fiecare tânără solicitată în vederea prestării serviciilor sexuale. Existau însă şi cazuri când tarifele minime ajungeau la 1.000 de euro, atunci când era solicitată o tânără ce era considerată "premiantă" sau de nota 10.

Totodată, existau situaţii în care "clienţii potenţi financiar" apelau la coordonatorii reţelei pentru mai multe tinere deodată, cu care să-şi petreacă vacanţele în străinătate. Costurile erau suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajungeau la câteva mii de euro.

Unele dintre fete au practicat prostituţia cu clienţi străini veniţi în România pentru a participa la partide de vânătoare în judeţul Călăraşi. Fetele erau anunţate de coordonatoarele grupării unde trebuie să meargă, ce bani primeau şi numărul zilelor pentru care erau solicitate.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Andreea Marta câştiga şi 10.000 de euro într-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune bărbaţi bogaţi.

Potrivit surselor citate, Marta făcea "comenzi pentru virgine" în Republica Moldova, pentru care se plăteau şi câte 3.000 de euro, iar în Bucureşti gruparea ce trafica fetele obţinea şi 10.000 de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici