- Home
- Social
- IAŞI, (21.05.2014, 19:42)
- Andreea Unturica , Catalin Hopulele
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iaşi: Familia fetiţei care a murit în ambulanţă vrea să dea în judecată Spitalul Municipal Paşcani
Familia fetiţei de un an şi patru luni, din localitatea Moţca, judeţul Iaşi, care a murit în ambulanţă, în drum spre Iaşi, vrea să dea în judecată Spitalul Muncipal din Paşcani pe motiv că ar fi externat-o pe copilă deşi aceasta ar fi avut în continuare nevoie de spitalizare.
Urmărește
555 afișări
Iaşi: Familia fetiţei care a murit în ambulanţă vrea să dea în judecată Spitalul Municipal Paşcani (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)
Mama fetiţei susţine că a ajuns prima dată la spital sâmbăta trecută, de la ora 16.00, văzând că fata, care avea probleme cardiace şi la rinichi, nu se simţea bine. La spital a fost preluată de către doctorul Vasile Vasiliu, care i-ar fi spus mamei, conform acesteia, că "fata nu este răcită la plămâni" şi că poate fi "luată acasă", transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Mi-a dat tratament să i-l dau acasă, nu m-am cerut eu să plec, şi nici nu am fugit din spital. Am martori care au văzut că a consultat-o pe fată şi i-a dat drumul acasă. Mi-a dat fata acasă cu branulă în mână şi tratament. După ce i-am făcut seara la 22.00 injecţia, i s-a făcut rău, am sunat salvarea şi am ajuns iar la Paşcani", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX Vasilica Irina Onucă, mama fetei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Femeia susţine că atunci când a ajuns din nou la UPU în Paşcani doctorul a văzut-o pe hol şi a întrebat-o de ce s-a întors la spital dacă în cursul amiezii,când a venit prima dată cu copila, "nu avea nimic grav".
"De acolo, au transferat-o la Iaşi, dar pe drum a murit. Eu ştiam doar că fata are probleme cu inima, cu rinichii şi că nu lua în greutate din cauza asta, altceva nu ştiam că are. Mi-a omorât copilul nevinovat, îmi vând şi casa ca să-l dau în judecată şi să fie pedepsit", a mai spus mama fetei.
În urma necropsiei, medicii au stabilit că fetiţa avea mai multe organe afectate şi că inima îi putea ceda.
"Erau, într-adevăr, mai multe malformaţii. Acea dezvoltare redusă, la acel moment fata având o greutate neconcordantă cu vârsta, era şi în acest context al patologiei copilului. Nu vorbim doar de afecţiuni cardiace, ci de o afectare pluriorganică a întregului corp, plămâni şi ficat, iar dezvoltarea ei, de doar şase kilograme la o asemenea vârstă, era legată de această afectare. Oricum, situaţia ei nu era una bună", a declarat dr. Diana Bulgaru, director al Institutului de Medicină Legală din Iaşi.
Miercuri, fetiţa de un an şi patru luni care a murit după ce a făcut stop cardiorespirator în ambulanţa ce o transporta de la Spitalul din Paşcani la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi a fost înmormântată în satul natal, din comuna ieşeană Moţca.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a declanşat o anchetă în acest caz, însă, conform reprezentanţilor acestei instituţii, nu ar fi vorba despre un caz de neglijenţă.
"Din primele informaţii, de la asistentul social din comună ştim că minorul a fost îngrijit, dus la medic şi nu este caz de neglijenţă, dar anchetăm situaţia. Din câte am înţeles, copilul ar avea o malformaţie cardiacă ce abia la patru ani era operabilă. În schimb, aceasta nu ar fi trebuit să îi afecteze organismul aşa încât să se ajungă la anemie“, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC.
Asistenta socială Cristina Toma, din comuna Moţca, a susţinut declaraţiile reprezentanţilor DGASPC Iaşi, explicând că familia din care provine copilul nu este una cu probleme, iar aceasta nu ar fi vinovată pentru ceea ce s-a întâmplat. Potrivit asistentei sociale, familia mai avea doi copii, unul dintre ei cu handicap, pentru care mama este angajată ca asistentă personală, şi încă o fată de 11 ani.
Directorul Spitalului Muncipial din Paşcani, dr. Costică Pînzaru, a refuzat să comenteze cazul respectiv.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe