- Home
- Social
- (06.09.2024, 06:53)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Impactul jocurilor video asupra somnului copiilor. Când tableta devine extrem de periculoasă
Cercetările au fost efectuate de specialişti universitari din Noua Zeelandă asupra unor copii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.
Urmărește
313 afișări
Impactul jocurilor video asupra somnului copiilor
Permiterea copiilor să folosească un smartphone sau o tabletă sau să se uite la televizor înainte de a merge la culcare nu are consecinţe asupra somnului lor. Situaţia se schimbă dacă folosesc dispozitivele când sunt în pat.
Este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, după ce au monitorizat obiceiurile a 79 de copii: „Descoperirile noastre cele mai interesante au fost că timpul petrecut în faţa ecranului înainte de a merge la culcare a avut un impact redus asupra somnului în acea noapte.
Cu toate acestea, timpul petrecut pe ecran odată fiind în pat le-a afectat somnul: i-a împiedicat să doarmă timp de aproximativ o jumătate de oră şi a redus cantitatea de somn pe care au avut-o în acea noapte”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Pentru a obţine aceste rezultate, oamenii de ştiinţă au folosit camere corporale pentru a înregistra situaţiile în care copiii şi-au folosit ecranele şi obiceiurile şi o a doua cameră cu infraroşu poziţionată în camerele lor, pentru a surprinde timpul petrecut în faţa ecranului în timp ce erau la pat.
Toţi participanţii la studiu au fost apoi obligaţi să poarte un actigraf, un dispozitiv mic care măsoară somnul.
Ce a apărut? 99% dintre copii au folosit ecrane cu două ore înainte de culcare, mai mult de jumătate în pat şi o treime după ce au încercat să adoarmă.
Somnul a fost compromis în special atunci când se desfăşoară activităţi „mai interactive” precum jocuri, platforme de streaming, uneori folosite în acelaşi timp.
Rezultatele studiului realizat de oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă contravin oarecum cu ceea a fost recomandat recent de Agenţia Suedeză de Sănătate Publică.
Potrivit autorităţii, copiii care folosesc în mod regulat smartphone-uri, tablete şi ecrane de computer pot fi mai iritabili, au o concentrare mai proastă şi îşi amintesc informaţiile doar pe jumătate din timp, având riscul de a dezvolta probleme de comportament sau depresie în copilărie.
De aceea, copiii mici nu ar trebui să aibă voie să se uite la televizor sau alte ecrane, iar părinţii ar trebui să stabilească limite pentru timpul petrecut de micuţi în faţa ecranului.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe