Impactul jocurilor video asupra somnului copiilor. Când tableta devine extrem de periculoasă

Cercetările au fost efectuate de specialişti universitari din Noua Zeelandă asupra unor copii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.

Urmărește
305 afișări
Imaginea articolului Impactul jocurilor video asupra somnului copiilor. Când tableta devine extrem de periculoasă

Impactul jocurilor video asupra somnului copiilor

Permiterea copiilor să folosească un smartphone sau o tabletă sau să se uite la televizor înainte de a merge la culcare nu are consecinţe asupra somnului lor. Situaţia se schimbă dacă folosesc dispozitivele când sunt în pat.

Este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, după ce au monitorizat obiceiurile a 79 de copii: „Descoperirile noastre cele mai interesante au fost că timpul petrecut în faţa ecranului înainte de a merge la culcare a avut un impact redus asupra somnului în acea noapte. 

Cu toate acestea, timpul petrecut pe ecran odată fiind în pat le-a afectat somnul: i-a împiedicat să doarmă timp de aproximativ o jumătate de oră şi a redus cantitatea de somn pe care au avut-o în acea noapte”.

Pentru a obţine aceste rezultate, oamenii de ştiinţă au folosit camere corporale pentru a înregistra situaţiile în care copiii şi-au folosit ecranele şi obiceiurile şi o a doua cameră cu infraroşu poziţionată în camerele lor, pentru a surprinde timpul petrecut în faţa ecranului în timp ce erau la pat.

Toţi participanţii la studiu au fost apoi obligaţi să poarte un actigraf, un dispozitiv mic care măsoară somnul.

Ce a apărut? 99% dintre copii au folosit ecrane cu două ore înainte de culcare, mai mult de jumătate în pat şi o treime după ce au încercat să adoarmă.

Somnul a fost compromis în special atunci când se desfăşoară activităţi „mai interactive” precum jocuri, platforme de streaming, uneori folosite în acelaşi timp.

Rezultatele studiului realizat de oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă contravin oarecum cu ceea a fost recomandat recent de Agenţia Suedeză de Sănătate Publică.

Potrivit autorităţii, copiii care folosesc în mod regulat smartphone-uri, tablete şi ecrane de computer pot fi mai iritabili, au o concentrare mai proastă şi îşi amintesc informaţiile doar pe jumătate din timp, având riscul de a dezvolta probleme de comportament sau depresie în copilărie.

De aceea, copiii mici nu ar trebui să aibă voie să se uite la televizor sau alte ecrane, iar părinţii ar trebui să stabilească limite pentru timpul petrecut de micuţi în faţa ecranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici