În Scoţia a început vânătoarea de potârnichi. Ce riscă nobilii britanici care încalcă regulile

Pe mlaştinile scoţiene, controale mai stricte au intrat în vigoare la deschiderea vânătorii de potârnichi.

Urmărește
2860 afișări
Imaginea articolului În Scoţia a început vânătoarea de potârnichi. Ce riscă nobilii britanici care încalcă regulile

În Scoţia a început vânătoarea de potârnichi

„Glorious Twelfth”, a 12-a zi a lunii august, marchează începutul legal al sezonului de vânătoare de potârnichi.

Din acest an, vânătorii de potârnichi riscă să-şi piardă permisul, dacă ei sau angajaţii lor sunt prinşi că omoară păsări de pradă.

Datele culese de Societatea Regală pentru Protecţia Păsărilor (RSPB) arată că în Scoţia, între 2007 şi 2022, au avut loc 488 de incidente de persecuţie, inclusiv împuşcături, otrăviri, capcane şi distrugerea cuiburilor aparţinând păsărilor de pradă.

Noile licenţe, care durează cinci ani şi sunt supravegheate de agenţia guvernamentală NatureScot, au intrat în vigoare luna trecută, sub un regim mai dur.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici