În timp ce vorbeşte despre negocieri de pace, Putin a stabilit ţinta Rusiei pe front: cucerirea Donbasului este prioritatea noastră / Zelenski dă mâine o fugă până în Germania

Şeful Rusiei şi-a expus gândurile în cadrul Forumului Economic de la Vladivostok.

Urmărește
1709 afișări
Imaginea articolului În timp ce vorbeşte despre negocieri de pace, Putin a stabilit ţinta Rusiei pe front: cucerirea Donbasului este prioritatea noastră / Zelenski dă mâine o fugă până în Germania

În timp ce vorbeşte despre negocieri de pace, Putin a stabilit ţinta Rusiei pe front: cucerirea Donbasului este prioritatea noastră / Zelenski dă mâine o fugă până în Germania

Cucerirea Donbasului, regiune din estul Ucrainei, este „prioritatea numărul unu” pentru Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat acest lucru, dând asigurări că armata va respinge forţele ucrainene în regiunea de graniţă Kursk.

„Eliberarea Donbasului este prioritatea noastră numărul unu”, a declarat şeful statului în cadrul Forumului Economic de la Vladivostok.

În regiunea Kursk, „forţele noastre armate au stabilizat situaţia şi au început să expulzeze treptat armata ucraineană, a adăugat el.

Rusia afirmă că nu a respins niciodată negocierile cu Ucraina, dar o face pe baza acordurilor încheiate la Istanbul în 2022. 

Îi acuză pe britanicii că au deturnat tratativele

„Suntem pregătiţi să negociem, dar nu pe baza unor solicitări efemere, ci pe baza documentelor convenite şi semnate la Istanbul, în 2022”, a spus Putin la şedinţa plenară a Forumului Economic de Est de la Vladivostok.

Potrivit preşedintelui rus, aproape toţi parametrii unui posibil acord de pace cu reprezentanţii guvernului de la Kiev fuseseră atinşi atunci, dar Marea Britanie a intervenit în proces, iar autorităţile ucrainene „au luat-o pe altă cale”.

Putin a fost apoi întrebat ce ţară ar putea acţiona ca mediator în eventualele negocieri dintre Rusia şi Ucraina. „Ne respectăm prietenii şi partenerii care sunt sincer interesaţi să rezolve toate problemele legate de acest conflict. Acestea sunt, în primul rând, Republica Populară Chineză, Brazilia, India.

Sunt în contact permanent cu colegii noştri pe această problemă. Şi nu mă îndoiesc că liderii acestor ţări sunt sincer dedicaţi să ne ajute să înţelegem toate detaliile acestui proces complex”, a răspuns el.

Vladimir Putin a mai afirmat că armata rusă împinge forţele ucrainene înapoi din regiunea Kursk, unde inamicul „suferă pierderi uriaşe atât în ​​oameni, cât şi în echipament”. 

„Datoria sacră a forţelor armate ruse este de a expulza inamicul din regiunea Kursk şi de a proteja cetăţenii”, a declarat Putin, tot la Vladivostok.

Vorbeşte despre parteneriate externe, dar este tot mai izolat în lume

Rusia va extinde parteneriatele cu parteneri străini, continuând să-şi consolideze poziţia în lume, consideră acelaşi Putin, ignorând realitatea care arată că este tot mai izolat.

În schimb, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să călătorească vineri în Germania pentru a face apel personal la partenerii occidentali pentru aprovizionare suplimentară de arme pentru a lupta împotriva Rusiei, scrie publicaţia germană Der Spiegel.

Preşedintele ucrainean va participa la întâlnirea aşa-numitului „grup de contact Ramstein”, la care se vor întâlni miniştrii Apărării din ţările susţinătoare ale Ucrainei. Printre aceştia, şi ministrul Apărării din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici