Înainte să ne îmbolnăvească trupul, pandemia ne-a afectat mintea. „Dacă nu cerem ajutor, putem ajunge la depresie majoră”

  • În primele luni de pandemie au crescut cu peste 30% cazurile de anxietate şi atacuri de panică
  • Singurătatea şi pierderea locului de muncă ne-au speriat cel mai tare
  • Dacă nu cerem ajutor, putem ajunge la depresie majoră, dificil de tratat
Urmărește
3102 afișări
Imaginea articolului Înainte să ne îmbolnăvească trupul, pandemia ne-a afectat mintea. „Dacă nu cerem ajutor, putem ajunge la depresie majoră”

Înainte să ne îmbolnăvească trupul, pandemia ne-a afectat mintea. „Dacă nu cerem ajutor, putem ajunge la depresie majoră”

Temutul virus SARS COV 2 ne îmbolnăveşte trupul, dar şi mintea! Un studiu recent făcut în America arată că pandemia a înmulţit de 3 ori cazurile de depresie. Nici la noi lucrurile nu arată mai bine. Psihologii spun că mulţi dintre noi le-au cerut ajutorul, speriaţi de singurătate sau de pierderea locului de muncă. Fie că s-au aflat aici, acasă, sau la mii de kilometri depărtare.

Radu, de exemplu, este un român care munceşte de un an la Londra. Îţi spune cât de greu i-a fost în perioada pandemiei, şi cum a încercat în zadar să facă meseria de artist plastic, pe care o iubeşte atât de mult. Nimeni însă nu i-a acceptat ilustraţiile fantastice pe care le face, iar asta l-a afectat mult. 

„La un moment dat, primind aceleaşi răspunsuri, începea să moară speranţa, nu găseam nimic de muncă, depresia începea uşor uşor să se aştearnă, nu mai vedeam posibilităţile de a-mi găsi ceva de muncă.

Aveam momente când mă apuca plânsul, mă simţeam naşpa, aşteptam să-mi treacă, să mă calmez, şi sunam acasă pentru încurajări, simţeam nevoia de încurajări”, a povestit Radu Chiruţă, român care munceşte la Londra.

Încurajările din partea familiei dar şi ajutorul de la specialist. Acestea sunt soluţiile la care ar trebui să apelezi dacă simţi în această perioadă stări de anxietate sau atacuri de panică.

„În principal, experienţe stresante, pierderea locului de muncă, singurătatea şi izolarea, şi relaţii defectuoase şi conflicte în familie, aceşti factori au condus la o stare de nelinişte şi nemulţumire. Dacă la început este o depresie situaţională, ea poate să se transforme într-o depresie majoră”, a avertizat psihologul Keren Rosner.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici