Inaugurare controversată la Galaţi: A fost refăcut un parc, în care s-a păstrat un club de striptease

Autorităţile din Galaţi au modernizat Parcul Mihai Eminescu din centrul oraşului, dar au păstrat acolo un club de striptease. Mai mult, oamenii spun că statuia lui Mihai Eminescu, prima din România, este în stare de degradare şi trebuia reabilitată.

Urmărește
407 afișări
Imaginea articolului Inaugurare controversată la Galaţi: A fost refăcut un parc, în care s-a păstrat un club de striptease

Inaugurare controversată la Galaţi:A fost refăcut un parc,în care s-a păstrat un club de striptease

Parcul Mihai Eminescu din centrul oraşului Galaţi este inaugurat miercuri după ce a trecut prin ample lucrări de modernizare şi reabilitare. Operaţiunea nu a fost ocolită de controverse în condiţiile în care Primăria a tăiat mai mulţi copaci bătrâni, nu a reabilitat statuia lui Mihai Eminescu şi nu a reuşit să demoleze o clădire care adăposteşte un club de striptease.

Lucrarea a început anul trecut şi, după mai multe depăşiri ale termenelor impuse în contract, a fost finalizată în luna septembrie. În total au fost 14 luni, perioadă în care parcul a trecut prin ample lucrări de modernizare. În interiorul zonei de relaxare din centrul oraşului au fost refăcute sau schimbate vegetaţia, iluminatul, aleile, podul, bazinul de apă, gardul, canalizarea, băncile şi coşurile de gunoi. În plus, parcul a fost dotat cu o fântână arteziană, cu sistem de irigaţii şi cu camere de supraveghere.

„Gălăţenii sunt invitaţi la evenimentul de inaugurare a Parcului Mihai Eminescu, din centrul oraşului, unde s-au realizat lucrări ample de modernizare. Este vorba despre amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigaţii, amenajarea aleilor pietonale, plantări de arbori, realizarea unei noi fântâni arteziene, împrejmuire, realizarea de instalaţii electrice de iluminat, instalaţii hidroedilitare şi instalarea de mobilier urban”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Lucrarea care a costat peste patru milioane de lei a stârnit şi controverse, în condiţiile în care Primăria a fost amendată de Garda de Mediu pentru că a tăiat mai mulţi copaci bătrâni.

Potrivit datelor oficiale, au fost tăiaţi nouă arbori pentru care Primăria a primit o amendă de 50.000 de lei.

De asemenea, din parc nu a dispărut construcţia cunoscută de gălăţeni sub numele de „Casa Albă”, care adăposteşte un club de striptease. Clădirea, ridicată în anii 90, în condiţii suspecte, nu a putut fi demolată, deşi ultimii doi primari ai oraşului Galaţi au făcut demersuri în acest sens.

Nu în cele din urmă, statuia lui Mihai Eminescu, prima din România, nu a fost reabilitată, având mai multe fisuri.

Părerile gălăţenilor care vizitează parcul sunt împărţite.

„Eu cred că de pomană au pus lumini şi bănci noi dacă nu au demolat oroarea asta (n.r. clădirea în care se află clubul de striptease). Am citit în presă că nici nu a fost construită respectând legea, dar asta nu ne miră, trăim în România. Iar faptul că nu au refăcut statuia lui Eminescu este de râsul lumii. De asta se numeşte parcul Eminescu, pentru că avem statuia aici şi ne batem joc de ea, este crăpată, îmbătrânită. În rest, totul este nou, au pus şi gazon, păcat că au tăiat copacii bătrâni, ne făceau umbră”, a spus unul dintre gălăţenii veniţi să vadă cum arată parcul după modernizare.

Alţii, însă, îl contrazic.

„Nu sunt de acord cu domnul. Parcul arată foarte bine, totul este nou. Nu a fost niciodată atât de frumos. Am stat mulţi ani pe băncile de aici şi ştiu ce zic”, a spus o femeie în vârstă.

Parcul Mihai Eminescu a fost amenajat între anii 1880-1881, pe locul fostului depozit de gunoaie din centrul oraşului Galaţi. În anul 1911, în interior a fost montată statuia poetului Mihai Eminescu, monumentul fiind realizat din marmură de sculptorul Frederic Stork. Doi ani mai târziu, în parc au fost construite un lac, un pod rustic, o grotă cu cascadă şi un pavilion, după modelul Parcului Ioanid din Bucureşti.

Taguri:
parc,
inaugurare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici