Pompierii din Alba au anunţat, duminică seara, că intervenţia pentru lichidarea incendiului care a cuprins fabrica de condimente continuă.
Intervenţia pompierilor este necesară deoarece mai există focare active.
Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţa, la ora 6.00, şi a fost sesizat de paznicul clădirii, singura persoană aflată la acea oră în incintă. El a cerut ajutor, iar pompierii şi-au dat seama că nu vor reuşi să stingă flăcările care deja aveau o înălţime de câţiva metri şi au cuprins întreaga clădire, astfel că forţele au fost suplimentate. După câteva ore, folosind inclusiv apă din râul care se află în apropierea fabricii, pompierii au reuşit să localizeze şi să oprească flăcările pe o mare parte din exteriorul clădirii, însă în interior au rămas focare.
Fabrica de condimente Solina era situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de şoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcţionat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut şi o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat şi unul dintre jucătorii importanţi la nivelul pieţei est europene, cu exporturi pe 4 continente şi achiziţii de materie primă din 80 de ţări.
De altfel, Solina România a arătat că activităţile de producţie vor fi transferate, temporar, către alte fabrici ale companiei din Europa, conducerea grupului francez dând asigurări că nu va renunţa la activităţile din România.