Începe Luna Plantării Arborilor. 20 milioane de puieţi vor fi plantaţi

Miercuri a început Luna Plantării Arborilor, care se va desfăşura până în 15 aprilie, a anunţat Ministerul Mediului. Vor fi plantaţi în întreaga ţară 20 de milioane de puieţi.

345 afișări
Imaginea articolului Începe Luna Plantării Arborilor. 20 milioane de puieţi vor fi plantaţi

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, la nivelul întregii ţări, în campania de împăduriri de primăvară, ce se suprapune Lunii Plantării Arborilor, Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieţi forestieri şi va regenera peste 9.600 hectare fond forestier proprietatea publică a statului.

Tot în cadrul acestei campanii, în fondul forestier de stat administrat vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor pe alte 537 de hectare.

„Luna Pădurii este un bun prilej să recunoaştem beneficiile pădurii pentru noi şi mediul înconjurător, dar şi un îndemn să acţionăm în spiritul protejării acesteia. Alături de campania de împăduriri lansată de Romsilva, creşterea suprafeţei împădurite din ţara noastră este susţinută şi de componenta Păduri şi protecţia biodiversităţii din PNRR, cu un buget de 1,173 miliarde euro. Investiţiile includ cel mai amplu program de împăduriri, prin care vor fi plantate peste 56.700 de hectare de pădure, cel puţin 90 de pepiniere operaţionale noi şi renovate, precum şi suprafeţe noi de păduri urbane”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Reprezentanţii Ministerului anunţă că, în această perioadă, sunt deschise două apeluri de proiecte pentru acordarea de sprijin pentru investiţii în noi suprafeţe ocupate de păduri. Primul apel este „Sprijin pentru investiţii în noi suprafeţe ocupate de păduri” şi are o alocare financiară totală de 500 milioane de euro. Prin cel de-al doilea apel, se acordă finanţare pentru refacerea potenţialului forestier afectat de incendii, de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate unei calamităţi naturale, de infestări ale plantelor cu organisme dăunătoare şi de evenimente catastrofale.
Alocarea financiară totală acordată prin PNRR pentru refacerea potenţialului forestier este de 100 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici