India şi China poartă negocieri pentru reluarea zborurilor de pasageri între cele două ţări

  • India şi China au discutat despre reluarea zborurilor directe între cele două ţări.
  • Anunţul a fost făcut joi de ministrul Aviaţiei Civile al Indiei, Ram Mohan Naidu Kinjarapu.
  • Zborurile de pasageri între India şi China au fost întrerupte în urmă cu patru ani din cauza relaţiilor tensionate.
Urmărește
57 afișări
Imaginea articolului India şi China poartă negocieri pentru reluarea zborurilor de pasageri între cele două ţări

India şi China poartă negocieri pentru reluarea zborurilor de pasageri între cele două ţări

Ministrul indian Ram Mohan Naidu Kinjarapu s-a întâlnit cu Song Zhiyong, şeful Administraţiei Aviaţiei Civile din China, în timpul Conferinţei ministeriale Asia-Pacific privind Aviaţia Civilă de la New Delhi, potrivit Reuters.

Cei doi au discutat despre „întărirea în continuare a cooperării în domeniul aviaţiei civile între cele două ţări, în special prin reluarea zborurilor regulate de pasageri”, a transmis Naidu pe X.

Repornirea zborurilor directe ar ajuta ambele ţări din punct de vedere economic. Totuşi, economiştii susţin că miza este mai mare pentru China unde sectorul aviatic nu şi-a revenit încă în urma şocului provocat de pandemia de COVID-19. Încă din vară, China a făcut presiuni asupra Indiei încercând să repornească zborurile directe de pasageri.

Relaţiile dintre cele două ţări sunt tensionate din cauza disputelor teritoriale din Himalaya. China şi India împart o graniţă montană, în mare parte nemarcată, de-a lungul căreia au loc numeroase ciocniri militare. Situaţia a degenerat în 2020 atunci când în timpul unor altercaţii au murit 20 de soldaţi indieni şi patru chinezi.

Ulterior, India a înăsprit controlul investiţiilor din China, a interzis sute de aplicaţii populare şi a întrerupt rutele aeriene pentru pasageri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici