- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (03.05.2017, 14:56)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iniţiatorul unui concurs de inovare: Exodul creierelor, printre problemele de siguranţă naţională
Iniţiatorul concursului de inovare PatriotFest, de prototipuri funcţionale organizat de instituţiile din domeniul securităţii naţionale, Marcel Foca, a declarat, miercuri, că „exodul creierelor” este una dintre principalele probleme de siguranţă naţională ale României.
Urmărește
282 afișări
Iniţiatorul unui concurs de inovare: Exodul creierelor, printre problemele de siguranţă naţională
Marcel Foca, reprezentant al asociaţiei New Strategy Center care a avut ideea concursului PatriotFest, a declarat, miercuri, la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, la prezentarea competiţiei, că exodul creierelor „este una dintre principalele probleme de siguranţă naţională ale României, este o vulnerabilitate mare”.
„PatriotFest este un concurs de prototipuri funcţionale organizat de instituţiile din domeniul securităţii naţionale, cum sunt Ministerul Apărării Naţionale, prin Departamentul pentru armamente, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciul de Protecţie şi Pază, în parteneriat cu New Strategy Center, care a fost lansat în octombrie 2016 şi se va încheia în noiembrie 2017. Exodul creierelor este una dintre principalele probleme de siguranţă naţională ale României, este o vulnerabilitate mare, şi am încercat să găsim soluţii de contracarare a acestui risc. Astfel s-a lansat concursul Patriotfest, pentru a oferi inovatorilor şi cercetătorilor români o şansă de a se manifesta în România, să nu fie opţiunea lor de a pleca din ţară, să fie o valorificare a ideilor pentru România, în interesul securităţii naţionale, pentru provocările viitoare”, a spus Foca.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
Potrivit acestuia, la finalul concursului, instituţiile organizatoare nu garantează niciun contract, nici nu vor cumpăra drepturile de proprietate, ci vor dori să beneficieze de utilitatea prototipului funcţional respectiv.
Marcel Foca a subliniat că PatriotFest se adresează inovatorilor români, din ţară şi din străinătate, persoane fizice, care sunt invitaţi să-şi prezinte inovaţiile sub formă de prototipuri funcţionale în domenii precum Securitatea informaţiei, Inteligenţă artificială şi Interfaţa om-maşină.
“Românii sunt recunoscuţi ca fiind un popor foarte creativ, probabil că ideea noastră de a ne descurca în viaţă ne-a stimulat talentul creativ. În domeniul securităţii naţionale este foarte importantă diferenţa de producător. O idee similară produsă în România nu în Occident prezintă o mai mare încredere, nu doar în furnizor, ci în disponibilitatea producătorului de a modifica un prototip. Îţi este la îndemână, este acasă”, a mai spus Foca.
PatriotFest s-a lansat pe 11 octombrie 2016, iar Gala de Premiere va avea loc în 29 noiembrie 2017 la Cercul Militar Naţional din Bucureşti. Perioada de înscriere a proiectelor a început la 1 decembrie 2016 şi se termină în data de 15 octombrie 2017. În intervalul 25-27 octombrie 2017 va avea loc demonstrarea funcţionalităţii prototipurilor şi evaluarea acestora de către un juriu special.
Preşedintele de onoare al juriului este astronautul Dumitru Prunariu.
Citeşte şi: Cheloo, solistul trupei Paraziţii, acord de recunoaştere a vinovăţiei în dosarul în care e cercetat pentru trafic de droguri
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe