- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inspecţia Muncii a început verificările în cazul Ramonei Cîciu
Inspectorii de muncă bucureşteni au început, luni, verificările pentru a stabili cât timp se lucrează în compania unde lucra femeia căreia i s-a făcut rău la serviciu şi care, duminică, a murit, în acest sens fiind luate declaraţii de la angajaţi, a declarat Constantin Bujor, şeful ITM Bucureşti.
Inspecţia Muncii a început verificările în cazul Ramonei Cîciu
Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, Bujor Constantin, a susţinut, luni, pentru MEDIAFAX, că angajatorul - compania Ipsos Interactive Services - a solicitat, vineri, o amânare cu privire la obligaţia de depunere a dosarului privind raportarea pe care trebuia să o facă la ITM.
Angajatorul a spus că nu poate finaliza acest dosar din cauză că nu avea diagnosticul în cazul Ramonei Cîciu, a adăugat Constantin Bujor.
Acesta a spus că ancheta va fi finalizată în cursul zilei de luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
ITM Bucureşti a fost notificată de către companie, săpătămâna trecută, în legătură cu faptul că unei angajate i s-a făcut rău la serviciu şi a fost transportată la spital.
Bujor declara atunci că obligaţia de a face cercetări revine angajatorului care, în cinci zile, trebuie să înainteze dosarul de cercetare Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru avizare.
Şeful ITM Bucureşti preciza că instituţia pe care o reprezintă este obligată să demareze cercetarea în condiţiile în care survine decesul.
Ramona Cîciu a decedat, sâmbătă seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unde a fost internată în stare gravă, ea fiind în comă profundă mai multe zile.
Încă de la început, medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale femeii, după ce aceasta şi-a pierdut cunoştinţa la serviciu şi a rămas în această stare mai mult de cinci minute, după care a intrat în comă profundă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu, motivul şocului suferit de femeie nu a putut fi stabilit. Un singur rezultat al analizelor indică faptul că pacienta a avut o miocardită virală, aceasta însemnând o inflamare a muşchiului inimii provocat de infecţie.
Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 6 din Capitală s-au autosesizat şi fac cercetări cu privire la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă în cazul Ramonei Cîciu, urmând să se stabilească împrejurările în care aceasta a ajuns în stare gravă la spital, direct de la locul de muncă.
Potrivit companiei la care femeia lucra, Ipsos Interactive Services, Carmen Ramona Cîciu are 34 de ani şi ultima oară a fost supusă unui control de medicina muncii în luna decembrie a anului trecut, în urma căruia a obţinut rezultatul "apt".
Carmen Ramona Cîciu era angajată ca programator în această companie din anul 2002, iar în perioada octombrie 2007 - mai 2008 a fost în concediu de maternitate şi creştere a copilului. Angajatorul preciza că programul normal de lucru al femeii era de opt ore, plus o oră pauză de prânz (9.30 - 18:30), iar în perioada ianuarie - martie 2010 durata medie de lucru a fost de opt ore şi 30 de minute.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO