- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.05.2017, 14:15)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Institutul Fundeni a inaugurat primul centru pentru pacienţii cu boli inflamatorii intestinale
Institutul Clinic Fundeni a inaugurat, marţi, primul centru din România destinat pacienţilor cu boli inflamatorii intestinale având în evidenţă peste 1700 de pacienţi. Din echipa medicală vor face parte 22 de medici gastroenterologi, şapte chirurgi şi alte 25 de cadre medicale.
Urmărește
1335 afișări
Institutul Fundeni a inaugurat primul centru pentru pacienţii cu boli inflamatorii intestinale
"Avem nevoie de centre multidisciplinare care să rezolve problemele unor pacienţi, eu spun gravi, chiar dacă această afecţiune este una inflamatorie care este considerată benignă, care este tratată de multe ori cu superficialitate din punct de vedere al poverii pe care o are pacientul asupra lui. Eu cred că este foarte important ca tratamentul acestor afecţiuni care sunt afecţiuni ale dezvoltării economice, practic în Africa incidenţa este foarte mică, aceste afecţiuni trebuie să aibă un loc important în politica de sănătate", a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
Bodog a explica şi că are în vedere crearea mai multor centre de excelenţă pentru diferire afecţiuni.
"Rolul ministerului este de a învăţă cum să creăm cadrul legislativ pentru acest tip de centre de excelenţă. Vom începe să elaborăm un proiect de acte normativ care va avea ca finalitate recunoaşterea şi acreditarea acestui centru de excelenţă, nu numai pentru acest tip de boli", a adăugat Bodog.
Acest centru va avea în evidenţă peste 1.700 de pacienţi cu boli inflamatorii intestinale de care se va ocupa o echipă interdisciplinară din care vor face parte 22 de medici gastroenterologi, şapte chirurgi şi alte 25 de cadre medicale printre care, asistenţi, radiologi sau pneumologi.
"Bolile inflamatorii intestinale sunt boli incurabile, dizabilitante şi costisitoare, atât la nivel de individ, cât şi la nivel de societate. De cele mai multe ori, acestea sunt diagnosticate tardiv şi tratate suboptimal. Prin formarea şi acreditarea de centre dedicate pacienţilor cu boli inflamatorii intestinale se poate asigura excelenţa în îngrijirea acestor pacienţi, prin reducerea timpului de aşteptare, îmbunătăţirea tratamentului oferit pacienţilor şi evitarea progresiei bolii sau a complicaţiilor", a declarat Prof. Dr. Mircea Diculescu, gastroenterolog.
Peste 50% dintre pacienţii cu boli inflamatorii intestinale necesită intervenţii chirurgicale, uneori multiple, pentru tratamentul complicaţiilor sau controlul bolii. Aproximativ 20-40% dintre pacienţii cu boli inflamatorii intestinale prezintă numeroase complicaţii extraintestinale sau afecţiuni asociate ale ochilor, ale articulaţiilor sau pielii.
"Inaugurarea centrului din cadrul Institutului Clinic Fundeni are o dublă conotaţie. Pe deo-parte, aceast reprezintă un pas important făcut în sprijinul pacientului cu aceste afceţiuni, în sensul îmbunătăţirii vieţii, fiind astfel, mai aproape de obiectivul final propus şi asumat. Pe de altă parte, este o dovadă a faptului că putem face împreună lucruri măreţe, că putem transforma discuţii, stategii şi documente în planuri concrete. Putem fi consecvenţi în ceea ce ne propunem. Putem avea multe exemple de acest fel", a explicat Loreta Păun, consilier de stat în Administraţia Prezidenţială.
Potrivit medicilor specialişti, deşi bolile inflamatorii intestinale pot apărea la orice vârstă, cele mai multe cazuri debutează la persoane tinere, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani. Bolile inflamatorii intestinale rezultă din interacţiunea complexă dintre predispoziţia genetică a individului şi factori de mediu, îndeosebi dieta săracă în fructe şi vegetale proaspete, alimentele supraprocesate, alimentaţia tip fast-food.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe