Intervenţia la incendiul de la sonda de gaz din Satu Mare, finalizată după 20 de zile

Intervenţia de la Moftinu Mare, judeţul Satu Mare, unde un incendiu violent a izbucnit în urmă cu 20 de zile, a fost finalizată, sâmbătă, când gazul a fost captat în siguranţă. Nu mai există pericol de explozie, transmite corespondentul Mediafax.

Urmărește
1142 afișări
Imaginea articolului Intervenţia la incendiul de la sonda de gaz din Satu Mare, finalizată după 20 de zile

Intervenţia la incendiul de la sonda de gaz din Satu Mare, finalizată după 20 de zile

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, după 20 de zile de la izbucnirea incendiului la sonda de gaz de la Moftinu Mare, intervenţia pentru captarea în siguranţă a gazului şi închiderea sondei a fost finalizată.

”Această misiune de amploare, desfăşurată sub comanda integrată a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a presupus, pe tot parcursul ei, coordonarea a două componente – cea de intervenţie în vederea închiderii sondei, pe de o parte şi cea de asigurare a protecţiei personalului şi utilajelor care au acţionat la faţa locului, pe de altă parte”, potrivit ISU Satu Mare.

Flăcările de la sonda de la Moftinu Mare au fost stinse joi, de volumul mare de apă care venea din pământ, după ce la suprafaţă nu a mai ieşit deloc gaz. De asemenea, sâmbătă pompierii au reuşit închiderea sondei, finalizând, astfel, intervenţia.

Sute de pompieri din opt judeţe şi specialişti din Canada au intervenit pentru stingerea incendiului.

Zilnic, la incendiul de la sonda de gaz au fost prezente echipaje medicale cu două ambulanţe SMURD. De asemenea, pe tot parcursul intervenţiei, zona a fost asigurată prin rotaţie, de echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Carei cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un APIC Duster.

”Un alt aspect important, care a fost urmărit, în această perioadă, a fost cel de informare corectă şi oportună a comunităţii. În acest sens, au fost organizate şi desfăşurate trei întâlniri, la care au fost invitaţi cetăţenii comunei, cărora le-au fost prezentate imagini şi filmări de pe amplasament şi li s-au explicat operaţiunile care trebuie desfăşurate în vederea captării gazului. La aceste întâlniri au participat: prefectul judeţului Satu Mare, reprezentanţii Consiliului Local Moftin, reprezentanţii I.G.S.U şi reprezentanţii firmei canadiene, care au prezentat pe rând măsurile întreprinse şi au răspuns tuturor întrebărilor cetăţenilor, asigurându-i că nu exista risc de propagare a incendiului la locuinţele acestora şi, de asemenea, ca s-au făcut măsurători specifice de identificare a posibilelor noxe şi a nivelului de zgomot şi ca nici acestea nu pun în pericol sănătatea cetăţenilor”, a mai transmis ISU Satu Mare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici