- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.05.2014, 16:55)
- Ovidiu Bărbulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INTERVIU: Oficial Lockheed Martin - Vom oferi României asistenţă pentru F-16. Vom upgrada software-ul avioanelor
Lockheed Martin va ajuta România să modernizeze aparatele F-16 prin upgradarea şi instalarea software-ului avioanelor şi prin furnizarea de personal care să ofere asistenţă tehnică, a declarat pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele companiei, Roderick McLean.
Urmărește
1627 afișări
Oficial Lockheed Martin:Vom oferi României asistenţă pentru F-16; vom upgrada software-ul avioanelor
Vicepreşedinte al Lockheed Martin şi director general al Integrated Fighter Group F-16/F-22, Roderick McLean, aflat la Bucureşti pentru a participa la expoziţia BSDA 2014, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că firma sa va ajuta România să modernizeze avioanele F-16 care vor fi achiziţionate din Portugalia, prin upgradarea software-ului aparatelor şi instalarea lui.
Totodată, McLean a precizat că Lockheed Martin va trimite personal în România pentru a acorda asistenţa tehnică astfel încât avioanele de luptă F-16 să fie folosite la deplina lor capacitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Referitor la pregătirea celor 90 de piloţi români pentru F-16, vicepreşedintele Lockheed Martin a explicat că primul grup va începe antrenamentele până la sfârşitul acestui an. Ulterior, cei 90 de piloţi vor trebui să-i pregătească pe colegii români, a mai spus Roderick McLean.
Guvernul României şi cel al Portugaliei au semnat, la 11 octombrie 2013, contractul de achiziţie în urma căruia 12 aparate F-16 modernizate, din excedentul Forţelor Aeriene Portugheze, vor intra în dotarea Forţelor Aeriene Române. Bucureştiul va plăti 628 de milioane de euro pentru cele 12 aparate.
Compania Lockheed Martin, care produce F-16, va asigura proiectarea, integrarea si suportul pentru instalarea software-ului actualizat pentru aceste avioane.
Prezentăm intergral interviul acordat de Roderick McLean agenţiei de presă MEDIAFAX:
Reporter: Compania Lockheed Martin participă la expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private BSDA 2014 de la Bucureşti. Care este scopul acestei participări? Speraţi să încheiaţi noi contracte cu firme româneşti?
Roderick McLean: Lockheed Martin este onorată să poată participa la această expoziţie pentru a demonstra parteneriatul şi relaţiile solide pe care le avem cu forţele aeriene române. Ca parte a acestui program de achiziţionare a avioanelor de luptă F-16, intenţionăm să întărim sprijinul pentru ţara dvs. în măsura în care ajutăm la recapitalizarea forţelor aeriene şi contribuim la o foaie de parcurs de dezvoltare a acestor capabilităţi conform necesităţilor naţionale de apărare.
Reporter: Aşa cum aţi spus, România a devenit al 28-lea membru al familiei F-16. Ce implicaţii are achiziţia acestor avioane pentru colaborarea companiei Lockheed Martin cu autorităţile române?
Roderick McLean: Vom continua să sprijinim forţele aeriene române şi industria de apărare locală pentru a ne asigura că va fi capabilă să acorde asistenţa necesară avioanelor F-16, deoarece acestea vor constitui coloana vertebrală a forţelor aeriene în viitorul imediat şi sperăm ca pe termen lung să fie achiziţionate şi alte unităţi F-16.
Reporter: Vă rog să ne spuneţi cu ce va anume va contribui Lockheed Martin la modernizarea avioanelor F-16 achiziţionate de România?
Roderick McLean.: Lockheed Martin va dezvolta upgrade-urile necesare pentru software-ul avioanelor, vom testa acest cod în laboratoarele noastre, vom transfera software-ul aici, îl vom instala şi ne vom asigura că sistemul funcţionează conform parametrilor proiectaţi. Vom avea, de asemenea, personal în România, respectiv reprezentanţi pentru asistenţa tehnică, iar aceştia se vor asigura că România va parcurge cu bine acest proces şi va putea să exploateze avioanele la deplina lor capacitate.
Reporter: În ceea ce priveşte mentenanţa acestor aparate de luptă, estimaţi viitoare investiţii ale companiei dvs. aici?
Roderick McLean: Vom face tot ce putem să sprijinim forţele aeriene pentru asistenţa necesară avioanelor, iar dacă este nevoie de un sprijin suplimentar pentru industria de profil, cu siguranţă vom face tot ce putem în acest scop.
Reporter: Pentru pilotarea avioanelor F-16 vor fi antrenaţi 90 de români. Puteţi să ne daţi mai multe detalii despre acest proces de instruire?
Roderick McLean: Până la finalul acestui an, piloţii români vor începe pregătirea în Portugalia pentru prima etapă acestui proces. Acela va fi primul grup de piloţi. Ei se vor întoarce în România pentru a ajuta la pregătirea colegilor lor chiar aici, deoarece pe termen lung România va ajunge să îşi antreneze singură piloţii. La fel sa va întâmpla şi cu pregătirea în vederea mentenanţei, ea va începe în Portugalia şi apoi se va transfera în România.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Butcher: F-16 va furniza capacitatea unei reacţii puternice şi eficiente în cazul unei agresiuni
Citește și: Duşa a pilotat un avion F16 într-un simulator
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe