Introducerea timpurie a arahidelor în alimentaţia bebeluşilor poate reduce riscul de alergie

Introducerea timpurie a arahidelor în alimentaţia bebeluşilor poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta alergie la această gustare, arată un studiu.

121 afișări
Imaginea articolului Introducerea timpurie a arahidelor în alimentaţia bebeluşilor poate reduce riscul de alergie

Copiii care au consumat frecvent unt de arahide sau gustări cu arahide între 4 şi 6 luni aveau cu 71% mai puţine şanse de a avea alergie la arahide mai târziu, faţă de cei care au evitat arahidele.

Descoperirea sugerează că expunerea timpurie la arahide poate oferi o protecţie pe termen lung împotriva alergiei.

Cercetătorii estimează că o intervenţie alimentară simplă ar putea preveni anual aproximativ 10.000 de cazuri de alergie la arahide potenţial mortale în Marea Britanie şi 100.000 la nivel global.

Gideon Lack, profesor de alergii pediatrice la King's College din Londra, a declarat că părinţii au evitat timp de zeci de ani alunele de teama alergiilor, dar acum apar dovezi clare că expunerea timpurie la alune oferă protecţie pe termen lung împotriva alergiei.

„Recomand cu tărie ca bebeluşii să primească alune până la patru luni dacă au eczemă şi până la şase luni dacă nu au eczemă”, a declarat Lack pentru The Guardian.

Bebeluşii cu eczemă au un risc mai mare de a face alergii la arahide, probabil pentru că urmele de alimente pot pătrunde mai uşor în piele şi pot fi vizate de sistemul imunitar.

În prezent, unul din 50 de copii din Marea Britanie suferă de această alergie, cu aproximativ 14.000 de copii nou diagnosticaţi în fiecare an.

O cercetare anterioară a aceloraşi cercetători a constatat că un consum regulat de produse pe bază de arahide încă din copilărie a redus cu 81% riscul de alergie la arahide la vârsta de 5 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici