- Home
- Social
- TÂRGOVIŞTE, (28.11.2015, 15:00)
- Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INUNDAŢII în ţară: 11 localităţi din Prahova, afectate de inundaţii. Peste 2.600 de familii nu au energie electrică. Gospodării afectate de ploile abundente în alte 11 judeţe
Douăzeci de case şi 66 de curţi din Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Argeş, Vâlcea, Gorj, Ilfov şi Giurgiu au fost inundate în ultimele 24 de ore, iar echipajele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) intervin în continuare în 25 de localităţi din sudul ţării, au anunţat oficialii instituţiei.
Urmărește
3320 afișări
INUNDAŢII în mai multe localităţi din Dâmboviţa şi Giurgiu, în urma ploilor abundente
Teleorman: Sute de gospodării şi mii de hectare de teren, afectate de inundaţii
Un număr de 19 localităţi din judeţul Teleorman au fost afectate de inundaţii în ultimele ore, apa intrând în peste 200 de gospodării şi acoperind mii de hectare de teren, iar pompierii au intervenit inclusiv pentru a evacua zeci de animale din calea viiturilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui bilanţ dat publicităţii, sâmbătă după-amiază, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, 19 localităţi din judeţ au fost afectate de inundaţii în ultimele ore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Astfel, în localităţile Siliştea Gumeşti, Măldăeni, Dobroteşti, Merişani, Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Plosca, Beuca, Plopi, Smârdioasa, Zâmbreasca, Dideşti, Frumoasa, Scurtu Mare, Balaci au fost inundate 181 de curţi şi grădini, 72 de anexe gospodăreşti, 2.404 hectare de teren agricol, 930 de hectare de pădure, 566 de hectare de păşune.
Viiturile au avariat 13 podeţe, un podeţ din pământ, iar apele au acoperit aproape 12 kilometri de drum comunal. De asemenea, în cele 13 localităţi apa din 108 fântâni nu mai poate fi consumată, după ce fântânile au fost inundate.
În localitatea Plosca, în urma precipitaţiilor abundente s-au produs scurgeri de pe versanţi, iar patru case şi un magazin au fost inundate.
La Ştorobăneasa, Brânceni, Conţeşti, Cervenia, Drăcşenei, Trivale Moşteni au fost inudate câteva zeci de hectare de pădure, fără a fi afectate zonele locuite.
Sâmbătă după-amiază, în localităţile din Teleorman unde s-au produs inundaţii nu sunt persoane evacuate sau izolate, iar autorităţile au pus la dispoziţia localnicilor apă, alimente sau materiale de strictă necesitate atunci când acestea au fost solicitate, precizează ISU.
Pe de altă parte, în localitatea Dobroteşti, unde s-au produs inundaţii în urma ploii torenţiale şi a revărsării râului Tecuci, a fost nevoie ca 35 de animale să fie evacuate dintr-o gospodărie, în noaptea de vineri spre sâmbătă. La evacuarea celor 35 de animale au participat 21 de pompieri militari cu un camion de intervenţie, o barcă de salvare şi o motopompă remorcabilă, animalele fiind transportate într-o zonă sigură.
Tot în cursul nopţii, autorităţile au decis ca, în condiţiile în care în localitatea Plosca fuseseră inundate mai multe gospodării, iar apa ameninţa să inunde 30 de locuinţe, în terasamentul căii ferate pe ruta Roşiorii de Vede - Alexandria, să se facă o breşă pentru a permite scurgerea viiturilor deoarece terasamentul căii ferate acţiona ca un dig.
Judeţul Teleorman se află sub avertizare cod galben pe râurile Călmăţui şi Vedea, până duminică la ora 16.00, fenomenele vizate fiind viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, şi sub avertizare cod portocaliu, până duminică la ora 6.00, pe râul Teleorman superior şi mijlociu şi pe afluenţii mici ai râului Vedea, fenomenele vizate fiind viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie, precizează ISU.
Prahova: Aproximativ 70 de hectare de pădure şi terenuri agricole, inundate în comuna Râfov
Aproximativ 70 de hectare de pădure, teren agricol şi păşuni au fost inundate, sâmbătă, în comuna Râfov din judeţul Prahova, după ce apele râului Teleajen au depăşit cu 30 de centimetri cota de pericol, autorităţile ridicând diguri din saci de nisip pentru a proteja casele de inundaţii.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, apele râului Teleajen au crescut semnificativ, cota de pericol fiind depăşită cu 30 de centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În aceste condiţii, zeci de hectare de terenuri au fost inundate în comuna Râfov, situată la câţiva kilometri de municipiul Ploieşti.
Primarul comunei Râfov, Paul Cazanciuc, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că sunt inundate aproximativ 50 de hectare de pădure, 10 hectare de teren agricol şi alte 10 hectare de păşune, însă apele nu au ajuns până în zonele locuite ale comunei.
Pentru a proteja casele din satul Antofiloaia, autorităţile au ridicat diguri din saci de nisip, iar pentru a proteja de viituri drumul judeţean 101D, pe marginea acestuia a fost basculat nisip, a declarat Paul Cazanciuc.
Primarul comunei Râfov a precizat că reprezentanţii Apelor Române l-au informat că nivelul de 30 de centimetri peste cota de pericol pe râul Teleajen reprezintă vârful viiturii, însă autorităţile rămân în alertă, pentru a proteja de inundaţii zonele locuite ale comunei.
Sâmbătă după-amiază, pompierii de la ISU Prahova intervin în mai multe localităţi în care s-au produs inundaţii, pentru evacuarea apei din gospodării.
Judeţul Prahova se află sub avertizare hidrologică de nivel cod portocaliu până sâmbătă, la ora 18.00.
În ultimele 24 de ore, peste 1.200 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase în 54 de localităţi din 12 judeţe, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
Apele au inundat 20 de locuinţe din judeţele Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Giurgiu, şi 66 de curţi şi grădini din Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Argeş, Vâlcea, Gorj, Ilfov şi Giurgiu. Se intervine în continuare în 25 de localităţi din judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Olt, Teleorman, Argeş, Dolj, Vâlcea şi Ilfov.
La acest moment nu sunt localităţi izolate şi nici persoane în pericol, a precizat oficialul MAI.
În cursul nopţii, o situaţie mai deosebită a fost în localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, unde digul canalului colector care traversează oraşul s-a fisurat existând riscul de inundaţii. La faţa locului au intervenit 50 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi militari de la MApN şi s-a acţionat atât pentru consolidarea digului, cât şi pentru pregătirea evacuării preventive a aproximativ 70 de persoane din locuinţele situate în zona de risc. De asemenea, în prezenţa prefectului judeţului, specialişti de la Apele Române au identificat o soluţie tehnică în amonte de localitatea Băbeni care a permis scăderea nivelului pe canalul colector din oraş şi implicit scăderea presiunii pe digul de protecţie.
În aceste condiţii nu s-a mai impus evacuarea a populaţiei însă şi la această oră se continuă lucrările la întărirea digului cu forţe ale ISU, ale MApN şi din partea autorităţilor locale.
O altă intervenţie de îndepărtare a unei situaţii de risc pentru populaţie a avut loc, tot în cursul nopţii, în zona localităţii Plosca din judeţul Teleorman, unde Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis realizarea unei breşe de scurgere sub calea ferată pe relaţia Alexandria - Roşiori de Vede, lucrare necesară pentru a evita inundarea a peste 50 de case din localitatea Plosca. Sâmbătă dimineaţă terasamentul căii ferate a fost refăcut şi circulaţia feroviară pe această rută a fost reluată, a arătat Dajbog.
O altă zonă care rămâne în atenţia autorităţilor este cea de pe DN67C Rânca - Novaci unde se acţionează în continuare pentru deszăpezire între kilometrii 22 şi 34. Aici în cursul nopţii, în jurul orei 4.00, deplasarea unui microbuz care transporta 7 adulţi şi 2 copii dinspre staţiunea Rânca spre Novaci a fost facilitată de un plug care i-a deschis drumul înzăpezit. De asemenea, o persoană care necesita asistenţă medicală a fost transportată cu ajutorul unei şenilate la o ambulanţă care a dus-o la spital, a mai spus oficialul MAI.
La această oră, mai sunt probleme pe trei drumuri judeţene. În Dolj, râul Teslui a inundat drumul judeţean 641 pe o porţiune de 75 de metri, circulaţia autoturismelor fiind deviată pe rute ocolitoare. Pe DJ 653, în comuna Schitu se circulă cu restricţii, iar pe 644 A - comuna Morunclav, se circulă pe un singur sens.
Alimentarea cu energie electrică era întrerurptă, sâmbătă dimineaţă, în 20 de localităţi din judeţele Galaţi, Prahova, Vrancea, Bacău, Mehedinţi şi Vâlcea, dar echipele de intervenţie erau deja în teren pentru remedierea situaţiei.
Dajbog a amintit că ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut, de vineri, activarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi a grupelor operative de la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele aflate sub atenţionări de cod galben sau portocaliu. Aceste măsuri se menţin în toate judeţele aflate în continuare sub atenţionări meteo, a precizat purtătorul de cuvânt.
Zeci de gospodării din Vrancea au fost afectate de inundaţii, în urma ploilor abundente
Zeci de curţi şi grădini din mai multe localităţi din judeţul Vrancea au fost afectate de inundaţii, sâmbătă, în urma ploilor abundente, pompierii intervenind cu motopompe întrucât există riscul ca apa să ajungă şi în casele oamenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Duţă, localnicii din satul Petreşti, comuna Vânători, au sunat la 112 şi au anunţat că, în urma ploilor abundente din ultimele zile, le-au fost inundate curţile şi grădinile.
Mai mulţi pompieri cu motopompe s-au deplasat în satul Petreşti, unde au constatat că 20 de curţi şi gospodării sunt inundate, nivelul apei fiind până la 30 de centimetri.
Întrucât există riscul ca apa să intre şi în casele oamenilor, pompierii monitorizează situaţia şi intervin pentru scoaterea apei din curţi.
Astfel de intervenţii s-au făcut, sâmbătă, şi în municipiul Focşani, unde a fost inundată curtea unei societăţi comerciale, la Mărăşeşti, unde era inundată curtea unei locuinţe, dar şi în satul Lamoteşti, din comuna Milcovul, unde apa a intrat în mai multe curţi.
11 localităţi din Prahova, afectate de inundaţii
Unsprezece localităţi din judeţul Prahova au fost afectate de inundaţii, în urma ploilor abundente din ultimele ore, probleme fiind semnalate şi la Secţia de pediatrie a Spitalului din Sinaia, iar sâmbătă peste 2.600 de familii din patru localităţi nu au energie electrică, din cauza unor avarii.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pompierii au intervenit, în ultima perioadă, pentru evacuarea apei în 11 localităţi inundate.
Astfel, conform sursei citate, în urma ploilor torenţiale au fost inundate beciuri şi curţi în oraşele Azuga, Buşteni, Sinaia, Vălenii de Munte, Băicoi şi Mizil şi în comunele Lipăneşti, Bălţeşti, Plopu, Bărcăneşti şi Podenii Noi.
Printre construcţiile inundate se numără şi o zonă a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Sinaia, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei, precizează ISU Prahova.
Managerul Spitalului din Sinaia, Mariana Miu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că apa a refulat printr-un sifon într-un grup sanitar din zona tehnică a Secţiei de Pediatrie şi că a fost nevoie de evacuarea apei dintr-un canal care se umpluse foarte mult ca urmare a ploii abundente.
Managerul spitalului a precizat că nu au fost afectate saloanele sau cabinete medicale din spital şi nu a fost nevoie ca pacienţii să fie evacuaţi.
Furtuna din noaptea de vineri spre sâmbătă a provocat, de asemenea, avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică din judeţul Prahova, patru localităţi fiind nealimentate parţial cu energie electrică. Astfel, la Pucheni, Puşcaşi, Pietroşani şi Fânari, 2.658 de consumatori nu au electricitate sâmbătă, iar zece echipe ale Electrica intervin pentru remedierea avariilor, fiind vorba despre 21 de puncte de transformare şi zeci de deranjamente individuale.
Judeţul Prahova se află sub avertizare cod galben de fenomene meteorologice până la ora 12.00. De asemenea, hidrologii au emis avertizări de inundaţii pentru râuri din judeţul Prahova, aflat sub cod portocaliu, valabile până sâmbătă seară, la ora 18.00.
Inundaţii în mai multe localităţi din Dâmboviţa şi Giurgiu, în urma ploilor abundente
Ploile abundente din ultimele ore au provocat inundaţii în mai multe localităţi din judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din câteva gospodării, dar şi pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În judeţul Dâmboviţa, ploile torenţiale au provocat inundaţii în mai multe localităţi, unde a fost nevoie de intervenţia pompierilor.
Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, Eduard Ţelea, în oraşul Moreni şi în comunele I. L. Caragiale, Bilciureşti a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru că a fost inundată câte o curte. În oraşul Pucioasa, apa a intrat într-o curte şi în subsolul unei locuinţe, iar la Corbii Mari a fost inundată o magazie.
La ora transmiterii acestei ştiri, continuă acţiunea de evacuare a apei la I. L. Caragiale, Moreni şi Bilciureşti.
De asemenea, vântul puternic a doborât doi copaci, unul în municipiul Târgovişte şi unul la Moreni, însă în urma acestor incidente nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.
Şi în judeţul Giurgiu s-au produs inundaţii în unele localităţi, ca urmare a precipitaţiilor abundente.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Cristian Virag, a declarat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din două curţi inundate în localităţile Comana şi Mârşa şi pentru îndepărtarea unui copac căzut pe drumul judeţean 601, între localităţile Roata şi Crevedia.
Tot în judeţul Giurgiu, serviciile voluntare locale pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru evacuarea apei în localităţile Gorneni, Malu Spart şi Mârşa, unde câte o curte a fost inundată.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe