- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.06.2015, 16:24)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis: Am vorbit cu Faymann. Poziţia lui Kurz pe alocaţii nu e şi a Guvernului austriac, e personală
Poziţia ministrului austriac de Externe, Sebastian Kurz, privind nivelul alocaţiilor pentru copiii muncitorilor străini este "o opinie personală" şi nu reprezintă poziţia Guvernului de la Viena, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, după ce a discutat cu cancelarul Werner Faymann.
Urmărește
500 afișări
Klaus Iohannis (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Întrebat după încheierea Consiliului European de Vară dacă a discutat la Bruxelles despre declaraţia ministrului austriac de Externe referitoare la alocaţiile pentru copii, preşedintele Kluas Iohannis a declarat: "Da, am avut o discuţie cu domnul cancelar federal, Werner Faymann, pe această temă. Domnul cancelar federal m-a asigurat că acea poziţie exprimată de ministrul de Externe nu este poziţia Guvernului federal austriac şi nu reprezintă nici poziţia domniei sale".
"Este, aşadar, acea abordare o opinie personală a domnului ministru de Externe al Austriei", a spus Iohannis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, cere o reformă a sistemelor sociale în Uniunea Europeană, fiind nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este mult mai mică.
Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, doreşte o reformă rapidă a sistemelor sociale în UE, afirmaţia sa apărând în contextul discuţiilor din Austria privind sumele trimise de Viena copiilor ai căror părinţi, cetăţeni UE, muncesc în această ţară, a scris publicaţia locală Die Krone.
Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF că pentru doi copii români, ai căror părinţi muncesc în Austria, statul austriac oferă lunar aproximativ 300 de euro. "Suma aproape corespunde unui salariu mediu din România", a spus Sebastian Kurz.
Şeful diplomaţiei (ÖVP) doreşte ca valoarea alocaţiilor acordate de Austria să corespundă celei din statul de unde provin părinţii copiilor respectivi. Astfel, Austria nu ar mai plăti aproximativ 300 de euro pentru doi copii români ai căror părinţi muncesc în Austria, ci doar circa 30 de euro.
"Suntem de aceeaşi părere cu britanicii: Marea Britanie doreşte reforme în cadrul UE şi asta trebuie să se întâmple rapid", a spus Sebastian Kurz.
Ministrul Muncii, Rudolf Hundstorfer (SPÖ), a criticat poziţia lui Kurz, prin urmare coaliţia de guvernare va purta discuţii în această vară pentru a ajunge la un punct de vedere comun asupra acestui subiect.
Publicaţia Heute prezintă nivelul indemnizaţiilor pentru copii din ţările UE. În Danemarca indemnizaţia este de 197 de euro, în Germania de 184 de euro iar în Austria de 160 de euro. Cel mai puţin primeşte un copil din Grecia - 5 euro. Pe penultimul loc se află România, cu o alocaţie de 9 euro (publicaţia nu precizează faptul că a fost promulgată o lege de dublare a sumei).
Ministerul de Finanţe a precizat, răspunzând unei întrebări parlamentare, că Viena a dat, în 2013, indemnizaţii pentru copiii străinilor care muncesc în Austria în valoare de 206 milioane de euro, în creştere faţă de 2010, când au fost trimise 150 de milioane de euro. Cei mai mulţi bani au ajuns în Ungaria - 65 de milioane de euro. În Slovacia au ajuns 48 de milioane de euro, în Polonia - 31 de milioane, în Slovenia - 13 milioane de euro şi în România - 11 milioane de euro.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe