ISJ Braşov: Refugiaţii pot primi doar asistenţă psihologică la Braşov, nu şi adăpost sau hrană

Inspectoratul Şcolar Braşov a transmis Ministerului Educaţiei, care a cerut o situaţie cu locurile disponibile în cămine, pentru eventuala cazare a refugiaţilor, că la Braşov aceştia ar putea primi doar asistenţă psihologică, nu şi hrană sau adăpost, întrucât s-ar perturba activităţile şcolare.

Urmărește
446 afișări
Imaginea articolului ISJ Braşov: Refugiaţii pot primi doar asistenţă psihologică la Braşov, nu şi adăpost sau hrană

ISJ Braşov: Refugiaţii pot primi doar asistenţă psihologică la Braşov, nu şi adăpost sau hrană (Foto: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Ni s-a solicitat o situaţie a ajutorului pe care l-am putea acorda refugiaţilor. În situaţia în care s-ar asigura locuri de cazare pentru refugiaţi în cămine sau în săli de sport, s-ar perturba buna desfăşurare a activităţilor şcolare, iar şcoala ar avea de suferit. Dacă, de exemplu, am pune la dispoziţie o sală de sport, asta înseamnă că acolo nu s-ar mai putea desfăşura activitatea obişnuită", a declarat Marius Vlăduţ, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citată a precizat că poate fi asigurată refugiaţilor doar asistenţă psihologică.

"Nu putem asigura decât asistenţă psihologică prin alocarea unor experţi din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov", a spus Marius Vlăduţ.

El a mai precizat că Braşov dispune de măsuri de urgenţă în caz de calamităţi sau război, dar nu şi în ceea ce priveşte refugiaţii sirieni.

Nici la Universitatea "Transilvania“ Braşov nu sunt disponibile locuri de cazare în cămine pentru refugiaţi, locurile de cazare fiind, oricum, insuficiente chiar şi pentru studenţii instituţiei de învăţământ superior.

Marţi, inspectoratele judeţene din ţară şi universităţile au primit de la Ministerul Educaţiei solicitarea de a transmite o situaţie a locurilor de cazare disponibile în căminele liceelor şi în campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispoziţia refugiaţilor ce ar ajunge în România, în cazul în care numărul acestora ar fi mai mare decât capacitatea de cazare din cele şase centre prntru imigranţi.

”Ministerul Educaţiei răspunde la toate solicitările Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. (...) Ministerul Educaţiei poate acorda sprijin, de exemplu, pentru cazare şi consiliere psihologică”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la finalul şedinţei de coaliţie, că poziţia expimată de preşedintele Klaus Iohannis legată de primirea refugiaţilor în România este foarte "clară", respectiv statul român poate primi maximum 1.780 de imigranţi.

"Ne pregătim şi informăm CSAT cu toate datele" a răspuns premierul întrebat fiind de jurnalişti despre existenţa unui ordin dat de ministerului Educaţiei pentru a fi căutate locuri de cazare în cămine studenţeşti pentru refugiaţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, luni, că spune că România nu poate primi mai mult de 1.785 de refugiaţi, cifrele prezentate de ”diverse gazete” fiind ”speculaţii jurnalistice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici