Jose Carreras, la Institutul Fundeni: România are mari oameni de ştiinţă, foarte buni medici - FOTO

Tenorul Jose Carreras, a cărui fundaţie a sprijinit dezvoltarea unui program de transplant medular, la Institutul Clinic Fundeni, a declarat că este bucuros că a adus "o modestă contribuţie" pentru a ajuta pacienţii din România, ţară care are mari oameni de ştiinţă şi foarte buni medici.

Urmărește
2438 afișări
Imaginea articolului Jose Carreras, la Institutul Fundeni: România are mari oameni de ştiinţă, foarte buni medici - FOTO

Jose Carreras, la Fundeni: România are mari oameni de ştiinţă, foarte buni medici (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Cunoscutul tenor spaniol Jose Carreras a vizitat, vineri, Centrul de Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni.

GALERIE FOTO 

"Este o unitate minunată. Doctorii mi-au spus că pacienţii merg bine şi speră să meargă acasă curând", a spus Jose Carreras.

TITLURILE ZILEI

Tenorul a mai precizat că fundaţia germană Leukaemia Foundation, pe care o patronează, a ajutat o ţară care are mari oameni de ştiinţă şi foarte buni medici.

"Comitetul ştiinţific al fundaţiei germane a avut posibilităţi bune de a ajuta o ţară ca România care are mari oameni de ştiinţă, foarte buni medici. Poate că aveau nevoie de un impuls şi asta este ceea ce am încercat să facem şi rezultatele au fost bune. Sunt fericit că am adus o modestă contribuţie pentru a ajuta pacienţii din România. Există un spirit bun. Copiii ne dau fericirea", a mai spus Carreras.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban a spus că vizita tenorului spaniol constituie o mare onoare pentru instituţia medicală .

"Această vizită constituie o mare onoare pentru instituţia noastră şi reprezintă o şansă de a-i mulţumi domnului Jose Carreras pentru implicarea sa în dezvoltarea transplantului medular în Institutul Clinic Fundeni. Considerăm că performanţele actuale ale Centrului nostru sunt în mare parte datorate parteneriatului cu Leukaemia Foundation, patronată de Jose Carreras, şi pe această cale ne exprimăm recunoştinţa noastră şi a pacienţilor noştri", a spus conferenţiar doctor Carmen Orban, manager al Institutului Clinic Fundeni, precizând că şi sistemul de telemedicină funcţionează tot de când a început şi colaborarea cu fundaţia, iar de atunci până în prezent, specialiştii din cele două ţări ţin legătura şi discută cazuistica.

Daniel Coriu, directorul Centrului de Hematologie şi Transplant Medular, a menţionat că în cadrul Institutului Clinic Fundeni s-a reuşit, încă din 2000, crearea unui departament de transplant medular pentru adulţi şi copii.

"Performanţele profesionale realizate în acest departament de transplant au fost influenţate în mod pozitiv de colaborarea cu Centrul de Transplant Medular Regensburg, condus de profesorul Ernst Holler. Această colaborare a fost posibilă datorită unui twinning program finanţat de Jose Carreras Leukaemia Foundation - German branch. Acest program derulat între 2004 - 2014 a avut un impact major în îmbunătăţirea rezultatelor terapeutice ale pacienţilor adulţi şi copii cu boli hematologice maligne'', a spus Daniel Coriu.

Managerul Carmen Orban a subliniat că fundaţia patronată de Jose Carreras a susţinut îndeaproape, din 2004 până în 2014, Centrul de Transplant Medular din cadrul IC Fundeni.

"Cu ajutorul dânsului (Jose Carreras- n.r.) am realizat foarte multe lucruri pentru pacienţii care au necesitat transplant, atât copii cât şi adulţi. Întodeauan specialiştii din străinătate au colaborat pentru îngrijirea pacienţilor de la noi din spital. Domnul Jose Carreras a venit pentru că doreşte continuarea acestui proiect", a mai spus Orban.

Anca Coliţa, şef Secţie Pediatrie, a spus că fundaţia a oferit un sprijin deosebit de important care le-a permis să diversifice toate tipurile de proceduri pe care le fac astăzi.

"Astăzi facem toate tipurile de proceduri. La început ne aflam în faţa unei clinici extrem de dotate în care nu aveam pacienţi, iar apoi cu ajutorul lor, al rigurozităţii germane şi suportului financiar al lui Jose Carreras am reuşit ca astăzi sa facem peste 130 de transplanturi pe an. De la un transplant pe an la peste 130 este un salt uriaş. În mare parte îi datoram acest lucru", a spus medicul Anca Coliţă.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la eveniment)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici