- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.03.2018, 22:30)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Judecătoarea Florica Roman: Statul va deconta abuzurile DNA. Campania, susţinută fără discernământ de ambasade
Florica Roman, judecătoare la Curtea de Apel Oradea, acuză, într-o postare pe blog, intervenţia ambasadelor în numirile procurorilor şefi şi spune că abuzurile făcute de DNA vor fi decontate de statul român, campania fiind "susţinută fără discernământ de birocraţia de la Bruxelles şi de ambasade".
Urmărește
3567 afișări
Florica Roman: Statul va deconta abuzurile DNA. Campania, susţinută fără discernământ de ambasade
"Există limită a ipocriziei ambasadorilor străini de la Bucuresti, care ne tin lecţii de democraţie, stat de drept şi independenţa justiţiei, în condiţiile în care ei înşisi au încălcat legea, principiile statului de drept şi independenţa justiţiei implicându-se în numirile şefilor din marile parchete? În contextul iniţierii pe 22 februarie de către ministrul justiţiei Tudorel Toader, în conformitate cu legea, a procedurii de revocare a procurorului-şef DNA Laura Codruţa Kovesi, ambasadorul american Hans Klemm şi cel britanic Paul Brummell, folosind aceleaşi discursuri lozincarde, au ieşit public, din nou, să ne ţină lecţii despre justiţie, declarând că au încredere oarbă în DNA", scrie Florica Roman, judecătoare în cadrul Curţii de Apel Oradea, pe blogul personal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Magistratul spune că ambasadorii nu au comentat eşecurile DNA, enumerând achitările sau clasările, cum ar fi în dosarul Microsoft.
"Tocmai în acest context, al acţiunii perfect legale iniţiate de ministrul justiţiei Toader, se vede dublul limbaj/discurs pe care-l folosesc ambasadele: nouă ne vorbesc despre principii, stat de drept şi democraţie, în timp ce ei, ilegal, au făcut târguri oculte privind numirile la vârful parchetelor", mai spune judecătoarea.
Florica Roman aminteşte, în susţinerea celor spuse de faptul că, într-o postare din luna februarie, judecătorul Horatius Dumbravă, fost membru al CSM în perioada 2010-2016, a "mărturisit că, împotriva legii şi a tuturor prevederilor internaţionale privind independenţa justiţiei şi statul de drept, ambasadele SUA şi a Marii Britanii s-au amestecat în 2013 în numirea Laurei Codruţa Kovesi ca procuror-şef al DNA. Aceleaşi ambasade s-au implicat, tot atunci, şi în numirea Procurorului General şi a procurorului-şef al DIICOT. Judecătorul Horatius Dumbrava recunoaşte public ceea ce se vorbea pe la colţuri, dar nimeni de la vârful sistemului de justiţie nu a spus deschis în toţi aceşti ani".
“Vă mai amintiţi de protocolul semnat între preşedintele României şi primul ministru în 2013? Când, practic, sub atenta supraveghere (de fapt, la sugestia) ambasadele UK şi USA (cum de s-au băgat în aşa ceva ambasadorii de atunci? ce au crezut că fac? un fel de gentlemen agreement? cu cine?) s-au împărţit funcţiile în Ministerul Public, după principiul: unul ţie, unul mie (şi unul la bucutărie …) s-a recunoscut public implicarea politică în justiţie, ceea ce a fost un semnal foarte prost pentru procurorii de execuţie, cei mulţi şi harnici, că dacă ai acoperire politică, poţi …”, a scris judecătorul Dumbravă pe Facebook.
"Dacă criticile unor oameni politici români la adresa procurorilor s-au considerat a fi un amestec politic în justiţie, fiind prompt sancţionate de către CSM, amestecul împotriva legii a unor puteri străine, prin funcţionari din cadrul ambasadelor, în numirile în funcţiile de conducere ale parchetelor, ce reprezintă? Explicaţii publice pentru aceste “înţelegeri” oculte şi străine de lege, datorează românilor nu doar toţi foştii membri ai CSM, ci şi fostul premier Victor Ponta, fostul preşedinte Traian Băsescu, dar, mai ales, ambasadele SUA şi a Marii Britanii (...) În timp ce birocraţi din ambasade sau de la Bruxelles ne ţineau lecţii despre “stat de drept” şi implementarea recomandărilor MCV, aceştia se implicau ilegal în procedurile de numire în funcţiile de conducere din parchete.", spune judecătoarea Florica Roman.
Magistratul se întreabă retoric dacă în urma înţelegerii din 2013 între Traian Băsescu, preşedintele de atunci, şi Victor Ponta, premier, au fost numite Alina Bica, la DIICOT- sustinută de preşedinte şi Tiberiu Niţu- procuror general- susşinut de premier, din partea cărei instituţii a venit susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi.
"Mă întreb, de asemenea, în calitate de cetăţean şi judecător, care au fost “meritele” de Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, timp de şase ani, care să o fi recomandat pe Laura Codruţa Kovesi să fie numită în funcţia de procuror şef al DNA? În perioada în care Laura Codruţa Kovesi a îndeplinit funcţia de Procuror General au fost închise dosarul Revoluţiei din 1989 şi dosarul Mineriadei din 1990, ceea ce a determinat condamnarea Romaniei la CEDO. (...) Dacă pentru aceşti birocraţi şi ambasadori mii de morţi, răniţi şi torturaţi la Revoluţie ori Mineriada nu au însemnat nimic, e lesne de înţeles de ce, pentru ei, sunt irelevante azi abuzurile, deja de notorietate, din actualele anchete penale".
"În prezent, urmare a acestei campanii de abuzuri din justiţie dusă sub pretextul combaterii corupţiei, campanie susţinută fără discernământ de birocraţia de la Bruxelles şi de ambasadele occidentale de la Bucureşti, România a devenit un stat disfuncţional, iar românii sunt mai divizaţi ca niciodată după 1989.Statul român va deconta din greu abuzurile făcute de DNA, ceea ce nu este corect şi drept. Corect sşi drept ar fi ca aceste ambasade să plătească, în solidar cu statul roman, despăgubirile pentru abuzurile DNA, abuzuri la care au instigat şi pe care le-au aplaudat", concluzionează Florica Roman.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe