- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.12.2017, 12:24)
- Andreea Traicu , Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Judecători, despre eliberarea condiţionată a lui Dorin Cocoş: Reintergrarea socială nu va fi o problemă. Vrea să-şi administreze firma
Tribunalul Ilfov a motivat decizia de eliberare a omului de afaceri Dorin Cocoş, judecătorii precizând că perioada de detenţie a fost suficientă pentru reeducare, nefiind o problemă în ceea ce priveşte reintegrarea socială, întrucât vrea să-şi reia activitatea de administrare a propriei firme.
Urmărește
121 afișări
Judecători, despre eliberarea condiţionată a lui Dorin Cocoş: Reintergrarea socială nu va fi o problemă. Vrea să-şi administreze firma
"Tribunalul constată că C.D.s-a adaptat la mediul penitenciar, înţelegând să se conformeze regulilor şi rigorilor detenţiei, dând dovezi de îndreptare, iar cu privire la reintegrarea socială, tribunalul are certitudinea, văzând susţinerea de care s-a bucurat din partea familiei pe toată perioada detenţiei şi participarea intensă a acestuia la programele educaţionale, precum şi faptul că, ulterior punerii în libertate, va locui în imobilul proprietate personală situat în Bucureşti şi intenţionează să îşi reia activitatea de administrator al propriei firme, că acest lucru nu va reprezenta pentru condamnat nicio problemă pentru viitor", se arată în motivarea magistraţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Tribunalul Ilfov a constatat că Dorin Cocoş a dat dovezi de îndreptare.
"Cu privire la infracţiunea comisă şi urmările acesteia, instanţa constată că C.D. a fost condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, gravitatea acestora reflectându-se şi în cuantumul redus al pedepselor aplicate; cu referire la comportamentul condamnatului pe parcursul detenţiei, instanţa constată că petentul condamnat a dat dovezi temeinice de îndreptare în sensul dispoziţiilor art. 59 C. pen. în sensul că a avut o conduită conform regulamentului locului de detenţie, a participat la programe de pregătire pentru liberare, iar în cadrul evaluării psihologice s-a remarcat o personalitate structurată matur cu nivel intelectual ridicat, nefiind identificate elemente de risc pe domeniile asistenţei psihologice generale şi specifice", se precizează în document.
La admiterea cererii de eliberare, judecătorii au constatat că Dorin Cocoş a fost stăruitor în muncă, câştigând 36 de zile, dar şi disciplinat.
"Nu a fost sancţionat disciplinar niciodată pe parcursul executării pedepsei de 2 ani şi 4 luni închisoare, respectând normele si regulamentul de ordine interioara in vigoare şi a fost recompensat de 4 ori (de 3 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizită şi o dată cu permisiunea de ieşire din penitenciar), fiind repartizat pentru executarea pedepsei în regim semideschis; se mai arată că acesta a manifestat un comportament disciplinat şi nu a prezentat probleme de adaptare şi relaţionare, îndeplinindu-si cu seriozitate si responsabilitate toate sarcinile ce i-au fost încredinţate, iar la momentul evaluării nu necesită asistenţă psihologică", au motivat judecătorii.
Magistraţii au luat în calcul şi fracţia de pedepasă executată pentru posibilitatea de a solicita eliberarea condiţionată, din cei 2 ani şi 4 luni (853 zile) la care fusese condamnat, Cocoş respectând această prevedere, executând 569 zile (din care 235 zile arest preventiv, 298 zile executate şi 36 zile câştigate ca urmare a muncii prestate).
Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost pus în libertate pe 3 octombrie, ca urmare a unei decizii a Tribunalului Ilfov. În octombrie 2016, Dorin Cocoş a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare, în dosarul „Microsoft 1”.
În acelaşi dosar, a fost condamnat şi fostul ministru Gabriel Sandu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Ştefan, la şase ani de detenţie, în timp de omul de afaceri Nicoale Dumitru a primit o pedeapsă de doi ani şi patru luni ani. Între timp, şi omul Nicolae Dumitru a fost pus în libertate.
Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul lui confiscarea a 9.000.000 de euro. Nicolae Dumitru a fost condamnat pentru trafic de influenţă, urmând să-i fie confiscaţi 2.050.000 dolari şi 1.000.000 de euro.
Gheorghe Ştefan a fost condamnat pentru trafic de influenţă, instanţa hotărând confiscarea a peste trei milioane de euro. Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost găsit vinovat de luare de mită şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a peste două milioane de euro.
Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, precum şi fostul primar Gheorghe Ştefan şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimişi în judecată, în 23 martie, în dosarul "Microsoft".
Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Totodată, potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe