Judecătorul din Timişoara cercetat în dosarul de trafic de persoane ar putea fi suspendat de CSM

Judecătorul timişorean Aurelian Tomuş, cercetat într-un dosar de trafic de persoane, pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere pe care le şantaja, ar putea fi suspendat din funcţie de Secţia de judecători a CSM, care marţi a stabilit că magistratul a încălcat condiţia de bună reputaţie.

Urmărește
269 afișări
Imaginea articolului Judecătorul din Timişoara cercetat în dosarul de trafic de persoane ar putea fi suspendat de CSM

Judecătorul din Timişoara cercetat în dosarul de trafic de persoane ar putea fi suspendat de CSM (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a analizat în şedinţa de marţi raportul Inspecţiei Judiciare care îl viza pe Aurelian Nicolae Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, şi a constatat că "există indicii privind neîndeplinirea condiţiei de bună reputaţie de către magistrat".

"Secţia pentru judecători a decis să se sesizeze din oficiu în vederea suspendării din funcţie a magistratului, precum şi citarea magistratului în vederea participării la şedinţa din data de 25 august 2015", se arată într-un comunicat de presă trimis agenţiei MEDIAFAX de CSM.

Judecătorul Nicolae Aurel Tomuş este cercetat sub control judiciar de procurorii DIICOT Timişoara pentru şantaj şi pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere despre care ştia că sunt victime ale traficului de persoane, spun surse judiciare.

Decizia a fost luată de procurori, după ce l-au audiat pe magistrat în dosarul de trafic de persoane în care au avut loc 11 percheziţii, pe 18 iunie, în Timiş şi Arad.

Conform surselor citate, una din tinerele care au fost la audieri, la sediul DIICOT Timişoara, le-a declarat procurorilor că a fost ameninţată de judecător că, dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, le va trimite părinţilor un filmuleţ în care tânăra apărea în timpul unei partide de sex.

Procurorii DIICOT au făcut, în data de 18 iunie, 11 percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind un membru al trupei DJ Project, un poliţist, dar şi mai mulţi lideri ai lumii interlope din Timişoara.

Surse judiciare declarau că suspecţii plasau tinere, unele minore, unor clienţi dispuşi să plătească pentru a întreţine relaţii sexuale cu acestea. Reţeaua era condusă de Paul Vasile Mânzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timişoara, la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete şi clienţi. Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale cu clienţii, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună, erau ameninţate că imaginile video vor fi trimise părinţilor lor.

Sursele citate mai spuneau că vizat de percheziţii a fost şi Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, soţia lui Ilie Năstase.

Oamenii legii au făcut o percheziţie şi la locuinţa poliţistului Ovidiu Gâţan, de la Secţia 1 Poliţie Timişoara, care în anul 2013 a mai fost implicat într-un scandal, după ce un bărbat l-a acuzat că l-a bătut.

De asemenea, a fost percheziţionată şi locuinţa lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, sursele judiciare spunând că Ovidiu Gâţan şi DJ Gino Manzotti sunt cercetaţi pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul ştia că este victima traficului de persoane.

În total, peste 25 de persoane au fost duse la audieri, între acestea şi un avocat şi un judecător, ambii din Timişoara, dar şi mai mulţi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

Surse din cadrul DIICOT declarau că peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook şi determinate să se prostitueze, inclusiv prin metoda "loverboy", au fost identificate în dosarul de trafic de persoane.

Unii dintre membrii grupării racolau tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obţinerii unor sume de bani, afişarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc faţă de persoana pe care încearcă s-o atragă, crearea unui sentiment de importanţă în raport cu persoanele din jur.

După audieri cinci persoane au fost reţinute, în timp ce alte şapte au fost puse sub control judiciar.

Printre persoanele reţinute ise numărau liderul grupării, Paul Mânzu, Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, şi poliţistul Ovidiu Gâţan, de la Secţia 1 Timişoara.

Paul Mânzu, liderul reţelei de traficanţi de persoane a fost prins, pe 17 august, în Bucureşti, după ce fusese dat în urmărire internaţională.

Mânzu a fost dat în urmărire internaţională după ce, în data de 19 iunie, a fost dus la instanţă pentru emiterea mandatului de arestare, însă ordonanţa de reţinere emisă pe numele său a expirat înainte de sentinţă iar acesta a plecat.

Ulterior, după pronunţarea deciziei de arestare, Mânzu nu s-a prezentat la Poliţie şi nici nu a fost găsit acasă.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că Paul Mânzu a fost prins pe Şoseaua Olteniţei, de ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale, în baza unei informaţii.

Conform sursei citate, printre cele şapte persoane cercetate sub control judiciar se afla, pe lângă judecătorul Nicolae Aurelian Tomuş, de la Judecătoria Timişoara, şi DJ Gino Manzotti de la DJ Project.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici