- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.06.2012, 10:12)
- Departamentul Eveniment , Livia Ispas , Mona Hera ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kovesi: Ne-am săturat să fim acuzaţi că facem dosare politice
Membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au susţinut, marţi, în şedinţa CSM, că reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase prejudiciază autoritatea judecătorească, precizând că CSM trebuie să dea un semnal clar din această perspectivă.
Urmărește
3410 afișări
Codruta Kovesi (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)
În cadrul şedinţei de marţi, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a pus în discuţie şi reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase faţă de magistraţi, după decizia instanţei supreme de condamnare a fostului premier la doi ani de închisoare cu executare.
Atât fostul preşedinte al CSM Horaţius Dumbravă, cât şi judecătorul Cristian Danileţ au spus că avocaţii lui Adrian Năstase au avut un comportament nepotrivit faţă de justiţie.
Totodată, Horaţius Dumbravă a cerut sancţionarea Avocatului Poporului, pentru că s-a antepronunţat în dosarul lui Adrian Năstase. El a cerut suplimentarea ordinii de zi a şedinţei CSM, pentru a fi luată în discuţie această situaţie şi pentru eventuale măsuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Prcurorul general, Codruţa Kovesi, a spus că în ultimele zile au fost mai multe atacuri la adresa procurorilor, iar iniţiativa de a lua apărarea acestora este binevenită.
Procurorul general, Codruţa Kovesi, a susţinut că CSM trebuie să dea un semnal clar din această perspectivă.
Ea a mai spus că CSM trebuia să ia atitudine încă din urmă cu două săptămâni, când avocaţii au ridicat problema numirii în funcţii a unor magistraţi, situaţia reclamată mai nou în procese de către avocaţi.
Concret, avocaţii lui Năstase au reclamat la instanţa supremă faptul că unul dintre judecătorii din completul de fond care l-a condamnat pe fostul premier nu a fost numit prin decret prezidenţial, aşa cum prevede legislaţia din 2004, după ce a fost revizuită Constituţia, ci în baza legii vechi 92/1992 privind organizarea judecătorească care nu prevedea emiterea decretului de numire de către şeful statului.
Kovesi a reafirmat că, din punctul ei de vedere, poliţia judiciară trebuie să treacă de la Minsiterul de Interne la Ministerul Public, pentru a nu mai exista presiuni politice.
"Ne-am săturat să fim acuzaţi că facem dosare politice", a spus Kovesi.
Procurorul general a mai spus că vor fi făcute verificări privind modul în care poliţiştii judiciari au pus în aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Năstase, iar dacă va constata că nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele poliţiştilor.
Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a spus că face un apel public la rezerve în declaraţiile publice în acest caz.
În replică, Codruţa Kovesi a spus că nu le poţi interzice avocaţilor sau jurnaliştilor să comenteze un dosar.
Procurorul general i-a mai spus ministrului Justiţiei că a făcut declaraţii despre dosare politice şi i-a cerut să îi dea un singur exemplu în acest sens, cu nume şi prenume.
Corlăţean i-a răspuns că nu a făcut aceste declaraţii, cel puţin de când este ministru al Justiţiei.
Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe