- Home
- Social
- CRAIOVA, (25.06.2016, 13:31)
- Ana Maria Constantinescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Lanţ uman pe traseul Craiova-Piteşti: Oamenii cer construirea unei autostrăzi - VIDEO
Circa o sută de persoane au format, sâmbătă, un lanţ uman pe traseul Craiova-Piteşti, cerând construirea unei autostrăzi în zonă, promisă de guvernanţi încă din 2007, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1459 afișări
Cele circa o sută de persoane participante la manifestare declară că vor să atragă atenţia autorităţilor de la Bucureşti asupra necesităţii construirii unei autostrăzi în zonă.
Oamenii, dotaţi cu pancarte pe care au inscripţionat mesajul "Oltenia vrea autostradă”, spun că demersul lor este simbolic, dar vor ca autorităţile să înţeleagă necesitatea autostrăzii Craiova - Piteşti.
Protestul este organizat lunar, începând din aprilie.
Construcţia autostrăzii a fost promisă de guvernanţi încă din 2007. Protestatarii cred că, dacă această autostradă va fi construită, regiunea Oltenia va deveni mai atractivă pentru investitori, ceea ce va duce la creşterea numărului locurilor de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
"Orice investitor care vrea să îşi dezvolte o afacere se interesează în primul rând de infrastructură. Cum drumurile sunt aşa cum sunt, iar cu trenul nu este rentabil să transporţi marfa pentru că şi acolo sunt probleme cu infrastructura, zona noastră este ocolită de investitori. Doljul este primul pe ţară la numărul de şomeri. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă, iar pentru asta avem nevoie de autostradă. Am mulţi prieteni care, la fel ca mine, vor să trăiască, să muncească aici, nu în alte ţări. Guvernanţii ar trebui să se mai gândească şi la noi”, spune Adrian Cranta, unul dintre tinerii participanţi la protest.
În bugetul de stat pe 2016 a fost prevăzută suma de 1,5 milioane euro pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia autostăzii Craiova-Piteşti.
Licitaţia pentru "Contract de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea Drumului Expres / Autostrada Craiova – Piteşti, km 0+000 – km 121+185” a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice în data de 9 martie 2013. Cinci consorţii s-au înscris la aceasta: Obrascon Huarte Lain SA - OHL ZS SA, China Communications Construction Company - Dogus Insaat VE Ticaret AS - Egis Projects, Spedition UMB - Tehnostrade - Vectra Service, Strabag AG - Strabag SE - Vinci Construction Grands Projects - Vinci Construction Terassament - Aktor SA - Aktor Concessions SA (denumită Via Subcarpatica) şi Impregilo SpA - Salini SpA.
Alegerea constructorului, dar şi a variantei de drum care urma să fie realizat, expres sau autostradă, trebuia decisă în urma etapei de dialog competitiv cu candidaţii preselectaţi, însă toate procedurile au fost suspendate din lipsă de fonduri.
Citeşte şi: Proiectele imobiliare care ar fi trebuit să schimbe faţa Bucureştiului. De la autostrăzi suspendate la zgârie-nori în Dorobanţi - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Ministerele anunţă pe hârtie facilităţi pentru contribuabili, investiţii, autostrăzi, transparenţă
Citeşte şi: Ambasadorul SUA: Dacă nu ar fi existat corupţie în România, s-ar fi construit mai repede autostrăzi
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Proiectele imobiliare care ar fi trebuit să schimbe faţa Bucureştiului. De la autostrăzi suspendate la zgârie-nori în Dorobanţi - GALERIE FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe