- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.02.2018, 05:19)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video CSM a dat AVIZ NEGATIV cererii de revocare a şefei DNA/ Kovesi, la audiere: Tocmai ministrul Justiţiei este cel care şi-a depăşit competenţa; Nu e nicio condamnare la CEDO în dosarele DNA/ Toader, în replică: Discursul, seducător dacă îl faceţi în faţa celor care nu se pricep
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a fost prezentă, marţi, în faţa Secţiei pentru Procurori a CSM, pentru a fi audiată, la şedinţa participând şi Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, cel care cere revocarea sa din funcţie. După trei ore de dezbateri în care au avut loc mai multe contre între ministrul Justiţiei şi şefa DNA, secţia de procurori a CSM a decis să dea AVIZ NEGATIV solicitării ministrului Justiţiei. Avizul, care este doar consultativ, va fi trimis la Cotroceni, decizia de revocare aparţinând preşedintelui Klaus Iohannis.
Urmărește
18035 afișări
UPDATE 17.59 Tudorel Toader către Kovesi, despre Belina: Cum să nu anticipaţi?
În cadrul Secţiei de procurori a CSM, convocată pentru procedura de revocare a procurorului-şef al DNA, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a spus Laurei Codruţa Kovesi că ar fi trebuit să ştie că instituţia pe care o conduce nu poate ancheta legalitatatea unui act administrativ.
„Cu privire la neprezentarea la comisie, să nu vă supăraţi, dar aţi denaturat un pic pentru că aţi spus că aţi răspuns, da, dar CCR spune în decizie că nu aţi răspuns complet la toate întrebările de natură să se lămurească problema pe care comisia o avea de dezlegat. Nu aţi anticipat nici dosarul acela cu cazul Belina. Cum să nu anticipaţi? Nu aţi ştiut dumneavoastră că nu puteţi ancheta oportunitea, circumstanţa , împrejurări sau personalitate, dar prin decizia 68 tocmai vi s-a răspuns? Când a venit cazul Belina, sigur că dispozitivul a fost de respingere. Toate considerentele sunt în acelaşi sens. Procurorul nu poate ancheta împrejurări, circumstanţele, legalitatea unui act administrativ”, a spus Tudorel Toader în cadrul secţiei de Procurori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
PSD a decis. Nu îl susţine pe Nicuşor Dan la preşedinţie. Adrian Ţuţuianu: "A înşelat aşteptările bucureştenilor”
-
Războiul din Ucraina. Bătălia pentru Pokrovsk, locul unde s-ar putea decide soarta războiului. Mina cheie pentru industria Ucrainei este pe cale să cadă în mâna ruşilor
-
Când guvernul/România are nevoie de 250 mld. lei, adică 50 mld. euro în 2025 doar pentru a trece anul, Coaliţia vine în faţa publicului cu restructurarea a două ministere şi 2/3 secretari de stat. În acest mod, nu va mai trece mult timp şi vom fi aruncaţi în categoria „junk”
„Din nou, trebuie, dacă vorbim despre adevăruri să spunem un adevăr. Procurorii nu au investigat oportunitatea adoptării OUG 13, ci au investigat fapte de corupţie în legătură cu elaborarea unui proiect. Acest lucru este valabil şi în cel de al doilea caz, Belina. În ceea ce priveşte susţinerea CCR că am răspuns complet sau nu, eu nu pot să contrazic, nu ştiu ce au avut în vedere când au luat această dispoziţie, pot doar să vă răspund că toată corespondenţa cu comisia a fost scrisă şi se poate verifica oricând ce am răspuns şi ce am răspuns”, a răspuns Kovesi.
UPDATE 17.00 Secţia pentru Procurori a dat, marţi, aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.
"În şedinţa secţiei pentru procurori din 27 februarie 2018, Secţia pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiţiei cu privire la posibilitate revocării doamnei procuror şef. Prin urmare, avizul este unul negativ. În perioada următoare decizia va fi motivată, motivarea va fi una amplă, asumată", a declarat vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru.
UPDATE 16.15 Toader i-a răspuns lui Kovesi: Discursul, seducător dacă îl faceţi în faţa celor care nu se pricep
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, în şedinţa procurorilor CSM, după discursul Laurei Codruţa Kovesi, că discursul procurorului şef al DNA ar putea fi seducător dacă îl ţine în faţa celor care nu se pricep, menţionând că nu l-a convins.
"Discursul dumneavoastră poate seducător dacă-l faceţi în faţa celor care nu se pricep deloc. Categoric nu mă convingeţi", a spus Tudorel Toader.
"Nu sunt aici ca să vă conving pe dumneavoastră domnule ministru. Sunt aici să ofer explicaţii şi probe", a replicat Kovesi.
"Eu nu sunt aici să vă conving pe dvs, dacă voiaţi să fiţi convins, aţi fi avut o discuţie prealabilă şi aţi fi discutat pe cale instituţională. Sunt aici să ofer explicaţii şi probe, prin care să arat că ceea ce dumneavoastră aţi susţinut nu este întemeiat şi nu este real. Dacă vorbim despre adevăruri, dumneavoastră aţi venit cu supoziţii, eu am venit cu probe şi cu documente", a precizat Kovesi.
UPDATE 15.10 Codruţa Kovesi a început pledoaria sa după acuzaţiile aduse de ministrul Justiţiei: Motivele cererii de revocare sunt nereale, nedovedite, netemeinice
"Aceste motive invocate sunt nereale, nedovedite în niciun fel, netemeinice, iar unele sunt simple susţineri care nu confirmă nimic din realitate. Pentru unele afirmaţii nu există niciun fel de probă", a precizat Kovesi în faţa Secţiei pentru Procurori.
Kovesi a precizat că DNA a avut în 2016 cele mai bune rezultate de la înfiinţare până în prezent.
"Raportul scris al ministrului justiţiei aplică retroactiv efectele unor decizii ale CCR (..) Reproşează unui magistrat că nu a prevăzut că urmeaza o astfel de decizie. Ca şi când eu trebuia să ştiu că va fi declarat un conflict constituţional", a completat şefa DNA.
De asemenenea, referitor la refuzul de a se prezenta la comisia parlamentară de anchetă, Kovesi a precizat că a răspuns în scris forului, menţionând că nu putea să prevadă decizia CCR care a stabilit că este un conflict de natură constituţională.
"Ce ne facem cu magistraţii care, zilnic, aplică dispoziţiile din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală şi văd că CCR decide că acele articole sunt neconstituţionale? O să sancţionăm toţi magistraţii că nu au prevăzut la momentul la care au aplicat acele articole?", a spus Kovesi.
Kovesi: CSM a decis că tocmai ministrul Justiţiei este cel care şi-a depăşit competenţa
Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a arătat, marţi, în cadrul răspunsurilor la motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei, că plenul CSM a stabilit că tocmai Tudorel Toader este cel care şi-a depăşit competenţa.
"Declaraţiile pe care ministrul Justiţiei referitor la acest dosar cunoscut publicului (dosarul Belina - n.r.), în 26 septembrie am sesizat CSM şi am considerat că, prin declaraţiile prin care ministrul Justiţiei le-a făcut, a fost în măsură să afecteze independenţa sistemului judiciar. CSM a decis că tocmai ministrul Justiţiei este cel care şi-a depăsit competenţa. Este vorba despre decizia numarul 172 din 2017", a declarat procurorul-şef DNA, în cadrul şedinţei Secţiei pentru Procurori.
Întrebată de către ministrul Justiţiei cu câte voturi a fost luată această decizie în plenul CSM, Laura Codruţa Kovesi a răspuns: "Mă bucur că îmi puneţi întrebări, până acum nu aţi vrut să ştiţi punctul meu de vedere".
Procurorul-şef DNA a mai arătat că votul CSM este unul secret.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pe 19 decembrie 2017, că declaraţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit cărora legalitatea hotărârilor de Guvern o verifică judecătorul, nu procurorul, referindu-se la ancheta în dosarul Belina, au afectat sistemul judiciar, potrivit unor surse. Iniţial, Inspecţia Judiciară a stabilit contrariul.
Kovesi: Este subiectiv să spui că 9 ambasadori s-au dus la Min. Justiţiei pentru că m-am exprimat
Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA, s-a apărat în cadrul secţiei de procurori CSM, în faţa acuzaţiilor aduse de ministrul Justiţiei, spunând că interviurile şi ieşirile sale publice nu au avut nicio legătură cu reacţiile unor oficiali europeni sau ambasadori.
"În interviuri am respectat dispoziţiile legale şi codul deotologic. Nu am contestat autoritatea Parlamentului şi am spus că noi suntem procurori şi nu facem legi, dar dacă constatăm vulnerabilităţi, să le sesizăm", a declarat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în faţa secţiei de procurori din cadrul CSM.
Kovesi s-a apărat şi cu privire la acuzaţiile privind criticile publice aduse modificărilor legislative. "Nu există nicio dispoziţie legală să interzică unui procuror să se exprime privind dispoziţiile legale, dacă ar fi aşa ar trebui sa desfiinţăm toate revistele de specialitate", a mai spus procurorul şef al DNA.
"Nu ştiu care sunt afirmaţiile de o gravitate fără precedent (n.r.: care să afecteze imaginea României în plan extern), probabil criterii obiective, măsurători, dar faptul că dumnealui a oferit explicaţii în faţa partenerilor externi, nu văd care este legătura între interviuri şi oficiali care au pornit discuţii despre modificările legsilative, când mii de judecători şi procurori şi-au exprimat opinii critice la proiectul de lege. Este absolut subiectiv să susţii că nouă ambasadori care s-au prezentat la ministerul Justiţiei au făcut acest lucru pentru că procurorul şef al DNA s-a exprimat", a mai spus Kovesi.
Kovesi: Nu e nicio condamnare la CEDO în dosarele intrumentate de DNA după anul 2013
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, la CSM, că nu există nicio condamnare la CEDO în cauze instrumente de DNA după anul 2013, de când a preluat conducerea instituţiei, menţionând că Tudorel Toader nu îşi poate întemeia cererea de revocare pe o decizie a CEDO.
"Nu e nicio condamnare la CEDO în dosare intrumentate de DNA după anul 2013, ca atare nu mi se poate imputa, reţine acest motiv, total eronat din puncut meu de vedere. Dacă discutăm de condamnări pe care DNA sau PNA le are în dosare în 2001-2012 pot să vă spun că sunt 12 cauze penale şi s-au reţinut încălcare a trei articole, lipsa condiţiilor de detenţie, depăşirea duratei nerezonbile a procedurilor sau în care soluţia din calea de atac se baza doar pe probe la instanţa de fond şi speţe la viaţa privată. Suma totală în aceste 12 dosare este de 42 mii euro. În niciuna nu s-a reţinut vreo încălcare a legii până în prezent din 2013. Nu cred că domnul ministru îşi poate întemeia o cerere pe o decizie a CEDO pentru că nu există", a spus Laura Codruţa Kovesi în faţa Secţiei pentru Procurori a CSM.
În ceea ce priveşte numărul achitărilor, Kovesi a precizat că şi în această privinţă ministrul Justiţiei a prezentat date nereale şi nedovedite.
"În 2016 au fost 116 persoane achitate, 15 ca urmare a aplicării dezinciminării ca urmare a deciziei CCR privind abuzul în serviciu. În 2017 nu a crescut numărul achitărilor, avem 92 de inculpaţi pe alte temeiuri decât decizia CCR. Din cei 92, 32 au fost trimişi în judecate în anul anului 2013, 13 în 2011, 1 în 2006, 5 în 2009. Nu toate soluţiile sunt imputabile procurorilor care şi-au desfăşurate activ în DNA după anul 2013. (..) Ponderea achitărilor, modul în care se calulează e stabilit de CSM", a completat Kovesi.
Kovesi, despre comunicatul retras de pe site: Este în continuare pe site. Nu a fost retras niciodată
Procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a arătat, marţi, că DNA nu a retras niciodată vreun comunicat de presă de pe site-ul instituţiei referitor la ancheta în dosarul Belina, aşa cum a susţinut ministrul Justiţiei, în prezentarea motivelor în sprijinul cererii de revocare.
"Ministrul Justiţiei a motivat că se impune revocarea mea deoarece s-a emis un comunicat de presă emis de DNA într-un anumit dosar, s-a făcut trimitere la aspecte de oportunitate a elaborării unei HG. Aş vrea să spun că acest comunicat de presă, care a fost postat pe site-ul instituţiei la data de 22 septembrie 2017, a vizat o cauză în care au fost anunţate anumite măsuri prin care anumitor persoane li s-a adus la cunoştinţă că au fost suspecte în cauză şi s-a cerut procurorului general sesizarea Camerei Deputaţilor pentru promovarea unei cereri de efectuarea urmăririi penale în cazul unui fost ministru", a declarat Laura Codruţa Kovesi.
Procurorul şef DNA a precizat că respectivul comunicat de presă, care priveşte ancheta în dosarul Belina, a fost emis cu respectarea în totalitate a dispoziţiilor legale, naţionale în materia comunicării publice, documentul conţinânf foarte pe scurt, "pe un ton neutru, starea de fapt şi aspecte care vizează elementele pe care procurorii le investighează în acest dosar".
"O descriere a situaţiei de fapt dintr-un comunicat nu poate constitui o exercitare a conducerii instituţiei cu încălcarea limitelor de competenţe, aşa cum susţine ministrul Justiţiei. Aş vrea să spun că trec la punctul 6: lipsa de asumare a unei încălcări a unor prevederi constituţionale şi legale şi domnul ministru nu ştiu cum a verificat această informaţie şi susţine că acel comunicat de presă a fost retras de pe site-ul instituţiei. Acel comunicat nu a fost retras niciodată, este o susţinere neadevărată, nu a existat niciun fel de justificare în spaţiul public că a fost retras, acest comunicat de presă a rămas pe site-ul instituţiei, este în continuare şi oricând poate fi verificat acest aspect", a declarat Laura Codruţa Kovesi, precizând că acesta este încă un motiv nereal pentru care i se cere revocarea.
Precizarea procurorului-şef DNA vine după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în cadrul prezentării raportului său, că un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind dosarul Belina ar fi fost retras de pe site-ul direcţiei.
"Statuările ale Curţii Constituţionale, prin decizia nr 757/2017, au fost necesare ţinând seama şi de comunicatul DNA prin care această instituţie a arătat că prin cele două hotărâri de Guvern mai sus menţionate «au fost încălcate prevederile Constituţiei României , cele ale Legii organice 213/1998, ale Legii 107/1996 şi cu OUG 107/2002 (...)», afirmaţii de natură a eija DNA în evaluator, fără nicio distincţie, inclusiv a aspectelor de oportunitate a elaborării unor hotărâri de Guvern, în contradicţie cu cadrul constituţional de referinţă. (...) Ulterior, afirmând faptul că cele cuprinse în comunicatul mai sus menţionat au exprimat simple opinii ale instituţiei, DNA a retras comunicatul", se arată în raportul prezentat de ministrul Justiţiei, la punctele 5 şi 6 de revocare.
UPDATE 15.00 Tudorel Toader, către Kovesi: Nu poţi să spui <<Mă rog de ei să facă ceva, să mă aresteze, să mă trimită în judecată. Stau de doi ani agăţat în dosar>>
Tudorel Toader a declarat marţi, în şedinţa secţiei de procurori din cadrul CSM, care decide avizul pe care îl va da în cazul cererii de revocare a procurorului şef al DNA, că este imposibil să spui că ai uitat de Microsoft sau să prelungeşti nepermis o anchetă într-un dosar.
"O să ne întâlnim în consiliul de management strategic săptămâna viitoare. Trebuie să facem ceva. Nu poţi să spui <<am uitat de Microsoft>>. Pe ăla îl visezi şi noaptea. Sute de milioane de euro care trebuie decapaţi. Eu mi-am făcut datoria ca ministru şi nu neg lucrurile bune care se fac. Dar spuneam, în raport, şi repet: Cele bune nu le justifică pe cele rele", a declarat Tudorel Toader, în faţa secţiei de procurori din cadrul CSM.
Toader spune că a aflat şi de cazul unei persoane care are dosar la DNA şi care susşine că ar face orice ca acesta să înainteze.
" Mi-a spus <<Mă rog de ei să facă ceva, să mă aresteze, să mă trimită în judecată. Stau de doi ani agăţat în dosar>>. Asta este justiţie în sensul respectării drepturilor fundamentale?", a mai spus ministrul Justiţiei.
Acesta a precizat că a întrebat oficialii din Japonia, în timpul vizitei desfăşurate în urmă cu câteva zile, care este perioada de analiză şi finalizare a unei cauze, iar cea maximă, în cazurile grave, este de şase luni.
Dosarul Microsoft, cel mai mare dosar de corupţie din România, cu un număr record de foşti miniştri vizaţi, a fost finalizat, după cinci ani, fără ca demnitarii să fie judecaţi. Mai mult, au fost cercetaţi, deşi termenul de anchetare a faptelor era expirat încă de acum patru ani.
Tudorel Toader, despre votul din Secţia de Procurori CSM: Rezultatul e previzibil pentru mine
Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat marţi, în faţa secţiei procurori din cadrul CSM, care va decide ce aviz va da în cazul solicităţii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, că rezultatul este previzibil pentru el.
"Rezultatul e previzibil pentru mine, dar am venit din respect pentru instituţie. Nu e problemă...", a declarat marţi Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, în cadrul şedinţei Secţiei de Procurori.
În momentul în care Codruţ Olaru, vicepreşedinte CSM şi membru al secţiei, i-a atras atenţia că fiecare reprezentant calculează cu maturitate ce decizie va lua, Toader a răspuns scurt: "Vă dau şi rezultatul votului, dar vă rog să nu-l cereţi".
Ministrul Justiţiei: Să nu prezentăm activitatea DNA doar într-o manieră festivistă
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în debutul şedinţei Secţiei pentru Procurori a CSM în care se discută avizul pe cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, că activitatea DNA nu ar trebui prezentată într-o manieră festivistă.
"Ca ministru al Justiţiei, raportul cu cele 20 de puncte împreună cu dezbaterea de azi sper să constituie un moment al adevărului, un moment în care să prezentăm lucrurile aşa cum sunt, cu bune şi cu rele, să nu prezentăm activitatea DNA doar într-o manieră festivistă. E adevărat că raportul l-am postat pe pagina ministerului Justiţiei. Vă asigur că, dat fiind numărul celor care au accesat pagina imediat dupa finalizarea acelei prezentări a raportului, a dus la blocarea paginii de internet a ministerului. Dovadă şi faptul că până în prezent, au fost ceva mai mult de 42.000 de descărcări ale raportului de pe pagina ministerului, adică un număr foarte mare ce a dus la blocarea site-ului imediat dupa prezentarea raportului", a declarat Tudorel Toader.
Ministrul Justiţiei a reluat prezentarea raportului cu 20 de puncte în baza căruia cere revocarea procurorului-şef DNA.
UPDATE 14.05 Şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM, în care este aşteptat avizul pe cererea de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, a început. La şedinţă participă atât Laura Codruţa Kovesi, cât şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
Nici Tudorel Toader şi nici Laura Codruţa Kovesi nu au făcut declaraţii la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii.
"Trebuie să înţelegem că este vorba despre o cerere de revocare formulată de Executiv, o cerere de revocare care va fi examinată de Secţia de Porcurori şi trebuie să observăm că potrivit articolului 21, indice 1 din Regulamentul CSM , ea trebuie să parcurgă o anumită procedură pentru a fi validă", a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr.
Avizul ce urmează a fi dat de Secţia pentru Procurori a CSM în cazul procedurii de revocare iniţiate de ministrul Justiţiei este consultativ.
Procurorii Florin Deac, Cristian Ban, Codruţ Olaru, Nicolae Solomon şi Augustin Lazăr sunt cei care vor lua decizia.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut, săptămâna trecută, revocarea din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, invocând mai multe motive, printre care neverificarea unor procurori, cum ar fi cei de la DNA Ploieşti, despre care apăruseră informaţii privind abuzuri, eşecul Microsoft sau transcrieri false în dosare. De asemenea, Toader a criticat şi modul de calcul al numărului de achitări dat de Direcţie, raportările eronate care ar fi fost prezentate de către instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi şi comportament excesiv de autoritar al acesteia, susţinând că s-a implicat personal în dosarele altor procurori şi a prioritizat dosarele după impactul mediatic.
Ulterior anunţului, preşedintele României şi-a anunţat susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi, precizând că va studia raportul care a stat la baza propunerii făcute de ministrul justiţiei.
Avizul Secţiei pentru Procurori a CSM va ajunge la preşedintele României, Klaus Iohannis.
Membrii Secţiei pentru Procurori au invitat-o, marţi, şi pe Laura Codruţa Kovesi la audieri, pentru a-şi expune punctul de vedere. Avizul ce urmează a fi dat de Secţia pentru Procurori a CSM în cazul procedurii de revocare iniţiate de ministrul Justiţiei este consultativ.
Procurorii Florin Deac, Cristian Ban, Codruţ Olaru, Nicolae Solomon şi Augustin Lazăr sunt cei care vor lua decizia.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut, joi, revocarea din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, invocând mai multe motive, printre care neverificarea unor procurori, cum ar fi cel de la DNA Ploieşti, despre care apăruseră informaţii privind abuzuri, eşecul Microsoft sau transcrieri false în dosare.
De asemenea, Toader a criticat numărul de achitări dat de Direcţie, raportările eronate care ar fi fost prezentate de către instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi şi comportament excesiv de autoritar al acesteia, susţinând că s-a implicat personal în dosarele altor procurori şi a prioritizat dosarele după impactul mediatic.
Ulterior cererii de revocare, preşedintele României şi-a anunţat susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi, precizând că va studia raportul care a stat la baza propunerii făcute de ministrul justiţiei.
Avizul Secţiei pentru Procurori a CSM va ajunge la preşedintele României, Klaus Iohannis.
Citeşte şi: Preşedintele Forumului Judecătorilor susţine că peste 1000 de magistraţi au semnat o scrisoare pentru independenţa justiţiei | DOCUMENTUL nu conţine semnăturile olografe
Citeşte şi: Vicepremierul Paul Stănescu scapă de urmărirea penală. Instanţa supremă a respins cererea DNA de redeschiderea a anchetei
Citeşte şi: Dubla crimă din Titan, comisă de libianul de 23 de ani: Uciderea vecinului, surprinsă de camera video a blocului
Citeşte şi: O nouă misiune de evaluare a MCV, în perioada 14-16 martie. Ministrul Justiţiei solicită Parlamentului să pună la dispoziţia delegaţiei informaţii despre legile justiţiei
Citeşte şi: BREAKING | CNCD o absolvă de vină pe Dăncilă, după declaraţiile privind autiştii: Se încadrează în limitele libertăţii de exprimare
Citeşte şi: Magistraţii au respins cererea Elenei Udrea de recuzare a judecătorului Ionuţ Matei de la ÎCCJ
Citeşte şi: Posibilă CONFRUNTARE între Kovesi şi Toader la CSM, după ce ministrul Justiţiei care a cerut revocarea procurorului şef al DNA. Când este programată audierea celor doi
Citește pe alephnews.ro: Noul guvern al României deja scârțâie. PNL și USR încă nu îl susțin pe Nicușor Dan la Cotroceni
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu, învinsă la tribunal! Judecătorii au decis împotriva ei, victorie pentru frații Prigoană
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe