- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.12.2014, 16:41)
- Ovidiu Bărbulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lectorii şi asistenţii universitari, fără titlu de doctor, rămân pe post pe întregul an universitar
Lectorii şi asistenţii universitari, fără titlu de doctor, vor putea lucra cu un contract pe perioadă nedeterminată în universităţi până la 30 septembrie 2015, sfârşitul actualului an universitar, nu doar până la 9 februarie 2015 cum prevede legislaţia actuală.
Urmărește
2165 afișări
Lectorii şi asistenţii universitari, fără titlu de doctor, rămân pe post pe întregul an universitar (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Modificarea a fost operată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă aprobată luni.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că modificările vizează un număr mai mare de 1.000 de cadre didactice universitare şi au fost solicitate de către instituţiile de învăţământ superior, astfel încât să nu fie afectată desfăşurarea în bune condiţii a procesului de învăţământ pentru anul universitar 2014-2015.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
Asistenţii şi lectori universitari fără titlu de doctor au avut la dispoziţie 4 ani, de la intrarea în vigoare a Legii educaţiei, respectiv 9 februarie 2011, să obţină acest titlu, iar, prin prelungirea termenului până la finalul anului universitar în curs, cadrele didactice aflate în această situaţie îşi vor putea continua activitatea cu contract nedeterminat de muncă până la 30 septembrie anul viitor.
După această dată, vor putea preda în unversităţi doar cu un contract de colaborare pe durată determinată, în calitate de doctoranzi.
Guvernul a stabilit totodată ca, în sensul asigurării autonomiei universitare, sumele pe categorii de cheltuieli în cadrul bugetelor universităţilor să nu se mai fie alocate prin hotărâre de Guvern.
O altă modificare adusă Legii educaţiei a fost ca taxa de abilitare pentru conducerea de doctorate să fie încasată de universităţi.
Guvernul a redus totodată numărul membrilor Consiliului General al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), de la 25 la 21 posturi, stabilind ca din acest consiliu să facă parte obligatoriu doi reprezentanţi ai studenţilor şi câte un reprezentant al sindicatelor, respectiv al patronatelor.
Cîmpeanu a mai precizat că a fost modificată şi Ordonanţa 75/2005 privind asigurarea calităţii în educaţie, fiind stabilit ca învăţmântul dual, ca formă de organizare a liceelor profesionale şi tehnice, să asigure pregătirea teoretică în unităţile de învăţământ în alternanţă cu pregătirea practică în cadrul unităţilor economice ale viitorilor angajatori.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe