- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.12.2017, 01:28)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea ANI nu ar fi trecut fără voturile UDMR sau fără cel dat de Gheorghe Baciu (PMP) / PSD-ALDE: 68 din 136 voturi
PSD-ALDE nu ar fi putut trece de Senat modificarea Legii ANI,potrivit căreia interdicţiile aplicate aleşilor pe baza rapoartelor ANI, care au constatat nerespectarea prevederilor privind conflictul de interese (2007-2013),încetează de drept, fără sprijinul UDMR sau al senatorului PMP Gheorghe Baciu.
Urmărește
387 afișări
Legea ANI nu ar fi trecut fără voturile UDMR sau fără cel dat de Gheorghe Baciu (PMP) / PSD-ALDE: 68 din 136 voturi
Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Agenţiei Naţionale de Integritate – lege organică, trebuia să fie votată în plenul Senatului de 69 de parlamentari pentru a fi adoptată.
PSD şi ALDE nu deţin în Senat o majoritatea care să le permită adoptarea legilor organice, întrucât cele două formaţiuni au împreună doar 68 de senatori, iar numărul total al senatorilor este 136.
Astfel, pentru adoptarea modificării aduse Legii ANI PSD şi ALDE au fost nevoite să apeleze la voturile UDMR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Listele de vot solicitate de Grupul parlamentar PNL şi date publicităti arată că proiectul de lege a fost votat de opt senatori UDMR.
Dacă UDMR ar fi refuzat să sprijine demersul PSD-ALDE de a modifica Legea ANI, partidele conduse de Liviu Dragnea şi de Călin Popescu Tăriceanu ar fi găsit un sprijin în senatorul PMP Gheoghe Baciu, al cărui vot ar fi putut fi decisiv.
Potrivit sursei citate, Gheorghe Baciu a fost singurul deputat al PMP care a votat Legea ANI. Astfel, votul lui Gheorghe Baciu s-ar fi adăugat celor 68 de voturi pe care PSD şi ALDE le-ar fi putut asigura în Senat, ajungându-se la 69 de voturi, numărul necesar pentru adoptarea proiectului de lege.
PMP a declarat, luni, în plenul Senatului că nu va vota proiectul care modifică Legea ANI.
De asemenea, modificarea adusă Legii ANI a fost criticată şi de preşedintele PMP, Traian Băsescu, care a afirmat că astfel majoritatea parlamentară"şterge cu buretele" incompatibilităţile constatate în perioada 2007 - 2013 în cazul primarilor şi parlamentarilor şi "prăbuşeşte ANI".
"Deci, asta da lovitură! Toată lumea s-a uitat pe 303 (Legea 303/2004 - n.r.) şi astăzi a trecut cu votul majorităţii această lege care pur şi simplu prăbuşeşte ANI şi şterge cu buretele incompatibilităţile pentru parlamentari, incompatibilităţi în perioada 2007 - 2013 (...). Şi primarii, despre care se spune aşa: dacă s-a constatat incompatibilitatea în mod definitiv, în instanţă, nu pot ocupa funcţii în aparatul de stat, dar pot candida la primar. (...) Astăzi şi-au rezolvat două probleme: problema parlamentarilor incompatibili şi problema primarilor şi consilierilor incompatibili", a declarat Traian Băsescu.
Preşedintele PMP afirma şi că vrea să ştie cum au votat fiecare dintre parlamentarii din Comisia juridică în cazul modificărilor la Legea ANI.
"Eu am însă o întrebare publică, pentru că această lege a trecut prin Comisia juridică: vreau să ştiu cum a votat fiecare parlamentar din Comisia juridică", a spus Traian Băsescu.
Proiectul pentru modificarea Legii ANI a fost adoptat, în Senat, cu 77 de voturi „pentru” şi 39 „împotrivă”, din cele 77 de voturi exprimate în favoarea proiectului de lege 68 au fost asigurate de parlamentarii PSD şi ALDE, 1 vot de senatorul PMP Gheorghe Baciu şi 8 voturi au aparţinut senatorilor UDMR, potrivit sursei citate.
Senatul este for decizional în cazul proiectului de modificare a Legii ANI.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe