- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.11.2018, 18:37)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea pensiilor nu a putut fi votată în Senat din cauza lipsei de cvorum
Senatul nu a putut dezbate şi vota, luni, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, din cauza lipsei de cvorum. După o şedinţă de consultări a liderilor de grup, în plen s-au înregistrat doar 27 de senatori prezenţi. Proiectul legislativ urmează să fie dezbătut şi votat de Senar miercuri.
Urmărește
1712 afișări
Legea pensiilor nu a putut fi votată în Senat din cauza lipsei de cvorum
„Dat fiind faptul că majoritatea colegilor de la PSD au părăsit sala o să vă rog să dăm un vot pentru a vedea dacă mai există cvorum de şedinţă. 27 de senatori prezenţi. Ne pare rău, la punctul 15 chiar era o lege importantă, Legea pensiilor. E mare păcat că PSD nu a stat să susţină această iniţiativă legislativă. Declar şedinţa închisă”, a afirmat preşedintele de şedinţă, senatorul PNL Alina Gorghiu, în timpul dezbaterilor.
Senatorul PNL Marcel Vela a afirmat în plenul Senatului că social-democraţii au părăsit sala „într-un mod nedemocratic”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
„Pe procedură aş dori să vă spun că nu este corect ce se întâmplă aici. La punctul 15 era pe ordinea de zi pentru analiză, dezbatere şi vor proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Regretăm că parlamentarii majorităţii au părăsit sala în asemenea mod neprincipial, necolegial şi nedemocratic”, a declarat Vela, la finalul şedinţei de plen.
De asemenea, senatorul USR Florina Presadă a susţinut că proiectul legislativ ptivind sistemul public de pensii merita mai multă atenţie.
„Nu pot să nu remarc că e a nu ştiu câta oară că atunci când e vorba de împărţit portofolii şi Ministere, PSD alege să se ducă şi să negocieze în loc să fie aici în plenul Senatului să dezbatem legi, mai ales că vorbim despre o lege atât de importantă cum este legea pensiilor. Cred că această lege merita mai multă atenţie”, a declarat, în plen, Florina Presadă.
Senatorul PSD Elena Craioveanu a afirmat că Legea pensiilor va fi votată în plenul de miercuri.
„Este 6 fără 15 (17.45-n.r) şi noi suntem abia la punctul 9, deci e puţin probabil să fi ajuns la punctul 15. Nu puteam să prelungim programul. Nu este nicio grabă. Miercuri putem să dezbatem această lege, ceea ce şi vom face”, a anunţat Elena Craioveanu, în plen.
Întrebat dacă PSD a pierdut majoritate în Senat, Liviu Pop a răspuns: „Nu am pierdut majoritatea în Senat. Din păcate cei din opoziţie au văzut interesul politic îndreptat împotriva interesului educaţiei din România până la urmă.(...) E important să facem politica şcolii, nu politică în şcoală. Cei păcate cei din USR şi o parte din PNL au văzut acest aspect ca o răzbunare, împotriva elecvilor din România”.
Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat, săptãmâna trecută, un raport de admitere cu amendamente la proiectul legislativ privind sistemul public de pensii. S-au înregistrat 6 voturi „pentru” şi 3 abţineri.
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că amendamentele PNL şi UDMR adoptate în cadrul comisiei au vizat „doar unele scăpări” în textul propus de Guvern.
„Modificări - să spunem scăpãri ale noastre din lege, cu care am fost de acord să treacă pentru că vrem o lege mai bună. Nu am acceptat niciun fel de amendament care ar fi avut un impact mai mare, pentru că orice ban în plus (...) peste suma deja dublă a bugetului asigurărilor ar duce la inaplicarea legii şi cred că nu ne dorim niciunii acest lucru. Ne dorim pensii dublate faţă de 2016 şi, prin această lege, asta se întâmplã", a afirmat Olguţa Vasilescu, după finalizarea dezbaterilor şi votului din Comisia de muncă.
Potrivit unui amendament adoptat de Comisia de muncă a Senatului, „în sistemul public de pensii este considerată perioadă asimilată cea în care asiguratul a beneficiat, începând cu 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creşterea copilului în vârstã de până la 2 ani sau în cazul copilului cu handicap de până la 7 ani”. În varianta propusă de Guvern, (faţă de 3 ani cât era în varianta Guvernului).
Guvernul a adoptat, pe 10 octombrie, în şedinţă, noul proiect al Legii Pensiilor, documentul având şi avizul Consiliului Economic şi Social.
Proiectul de lege, înregistrat în procedură de urgenţă în Parlament, urmează să fie dezbătut şi votat, aşadar, miercuri, în plenul Senatului.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe