Leşurile oilor din epava de la Midia vor fi scoase cu excavatoare telecomandate

  • Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi.
  • Autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale.
1509 afișări
Imaginea articolului Leşurile oilor din epava de la Midia vor fi scoase cu excavatoare telecomandate

Leşurile oilor din epava de la Midia vor fi scoase cu excavatoare telecomandate

Cadavrele oilor de pe epava răsturnată în Portul Midia vor fi scoase cu excavatoare controlate de la distanţă prin telecomandă, după ce nava a fost adusă marţi la cheu. Încărcătura biologică va fi mai apoi încărcată în containere etanşate şi transportate la un incinerator din judeţul Tulcea.

După ce marţi seară epava scufundată în Portul Midia a fost adusă la cheu, reprezentanţii firmei de ranfluare se pregătesc de a doua etapă a operaţiunii: scoaterea oilor din navă şi transportarea acestora la un incinerator.

Reprezentanţii societăţii care se ocupă de operaţiune au anunţat, miercuri, că, după ce nava va fi pregătită pentru ecarisare şi se va asigura accesul utilajelor în corpul epavei, va începe operaţiunea de scoatere a oilor moarte cu miniexcavatoare controlate de la distanţă prin telecomandă, miniîncărcătoare motorizate şi transpaleţi pentru zonele înguste, spaţiul dintre unele punţi fiind de aproximativ un metru înălţime.

După ce toate cadavrele vor fi încărcate în containere etanşate, acestea vor fi transportate cu maşini autorizate de DSV către incineratorul din Tulcea, acolo unde vor fi arse, mai precizează sursa citată.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale.

Pentru că nu avea dotarea necesară, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.

Operaţiunile au început în 14 ianuarie şi s-au încheiat marţi, atunci când nava a fost adusă în Dana 10 a Portului Midia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici