Liderul grupului PNL în CGMB, Cornel Pieptea, ales viceprimar al Capitalei

Consilierii generali l-au ales joi pe Cornel Pieptea, liderul grupului PNL în CGMB, în funcţia de viceprimar al Capitalei, deţinută anterior de Gabriel Pîrvu, găsit incompatibil de ANI, în privinţa acestuia din urmă nefiind însă luată nicio decizie.

Urmărește
292 afișări
Imaginea articolului Liderul grupului PNL în CGMB, Cornel Pieptea, ales viceprimar al Capitalei

Liderul grupului PNL în CGMB, Cornel Pieptea, ales viceprimar al Capitalei (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost introdus un proiect de hotărâre pentru alegerea unui viceprimar, după ce prefectul Capitalei a atacat în instanţă hotărârea prin care Gabriel Pîrvu (PMP) a fost ales în această funcţie.

Liderul de grup al PNL Cornel Pieptea a fost votat de 32 din cei 49 de consilieri generali prezenţi la şedinţă.

În şedinţa anterioară, pe 27 noiembrie, consilierii generali ai Capitalei au votat excluderea din CGMB a liberalului Gabriel Tănase, găsit în incompatibilitate, dar nu au mai discutat şi excluderea viceprimarului Gabriel Pîrvu, aflat în aceeaşi situaţie, din lipsă de cvorum.

În ziua următoare, Prefectura Municipiului Bucureşti a înaintat instanţei o solicitare de anulare a hotărârii de numire a lui Gabriel Pîrvu în funcţia de viceprimar, ca urmare a stării de incompatibilitate în care se află consilierul municipal.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat în iulie 2013 că Gabriel Pîrvu a fost incompatibil în perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de consilier general în cadrul CGMB şi calitatea de administrator - membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării SA Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Gabriel Pîrvu a fost în incompatibilitate, decizia devenind definitivă prin necontestare, la 26 martie 2014.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

ANI a cerut, în 18 august, aplicarea sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie a consilierului general Gabriel Pîrvu, ca urmare a deciziei definitive.

Pentru că Gabriel Pîrvu nu a fost revocat de CGMB, toţi cei 51 de consilieri generali au fost amendaţi, în 2 septembrie, de ANI, cu câte 2.000 de lei. ANI a anunţat atunci că, dacă Pîrvu nu va fi exclus, va sesiza organele de urmărire penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici