Ligia Deca: 19 şcoli funcţionează cu program în trei schimburi. De anul viitor, va fi ilegal

Ministerul Educaţiei Ligia Deca a anunţat miercuri că 19 şcoli funcţionează în noul an şcolar în trei schimburi şi atrage atenţia că acest sistem va deveni ilegal din anul şcolar 2025-2026.

Urmărește
229 afișări
Imaginea articolului Ligia Deca: 19 şcoli funcţionează cu program în trei schimburi. De anul viitor, va fi ilegal

Ligia Deca: 19 şcoli funcţionează cu program în trei schimburi. De anul viitor, va fi ilegal

Ligia Deca a anunţat că 19 unităţi de învăţământ funcţionează în trei schimburi, dintre care şapte ca urmare a lucrărilor de reabilitare, extindere şi modernizare şi 12 din cauza spaţiului insuficient.

Ministrul Educaţiei atrage atenţia că acest sistem va deveni ilegal din anul şcolar următor.

„Am transmis daje că este prioritar să nu mai avem şcoli în trei schimburi, nu doar că nu mai este de dorit, dar de anul şcolar viitor, 2025-2026, este ilegal să mai avem şcoli care desfăşoară activitate în trei schimburi”, a explicat ministrul.

Ligia Deca a mai spus că va fi analizată posibilitatea de a avea şcoală într-un singur schimb, „care permite extinderea programului şi desfăşurarea de activtăţi de tip şcoală după şcoală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici