Locuitorii dintr-un municipiu sunt terorizaţi de urşii care coboară aproape zilnic în oraş | VIDEO

Locuitorii din Miercurea Ciuc sunt terorizaţi de urşii care coboară aproape zilnic în oraş, ultimul exemplar fiind filmat în timpul nopţii de miercuri spre joi. Nu se ştie dacă este vorba despre animale diferite sau este vorba despre acelaşi urs zărit chiar şi lângă spital.

Urmărește
2039 afișări
Imaginea articolului Locuitorii dintr-un municipiu sunt terorizaţi de urşii care coboară aproape zilnic în oraş | VIDEO

Locuitorii dintr-un municipiu sunt terorizaţi de urşii care coboară aproape zilnic în oraş | VIDEO

Cea mai recentă filmare făcută cu un urs care se plimbă pe străzile din Miercurea Ciuc a fost făcută în noaptea de miercuri spre joi. Cel mai probabil acesta cauta mâncare pe strada Miko, din Miercurea Ciuc.

Filmarea surprinde animalul în jurul orei 1.30 şi se vede cum ursul nu e deranjat de lătratul câinilor, care, în mod normal ar trebui să îl sperie.

Animalul a fost gonit în jurul orei 2.00, de jandarmi.

„Nu ştiu dacă este acelaşi urs care tot vine. Cel care a fost în curte la mine, era un urs mare. Nu ştiu nici dacă ursul de azi-noapte (miercuri noaptea – n.r.) era o ursoaică cu pui, la filmare nu am văzut pui. Nu pot să spun dacă este acelaşi urs sau nu”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Din cauza vizitelor repetate ale ursului, preşedintele Consiliului Judeţean a decis să-şi mute familia la Braşov, el aflându-se la Bruxelles, în prezent.

„Eu sunt acum la Comitetul Regiunilor la Bruxelles şi mi-am dus familia la socrii mei, la Braşov, până când sosesc acasă. Am un copil mic (...) Noi ne încălzim cu lemne şi lângă şopron voia să intre ursul la noi (duminică noapte – n.r.) şi atunci am decis că până mă întorc, familia să stea la Braşov”, a mai spus Borboly Csaba.

Acesta a mai precizat că de opt ani se fac demersuri la Guvern pentru a se găsi o soluţie la problema urşilor care tot vin în oraş.

„De opt ani tot spunem că nu este bine ce se întâmplă. Ştiţi că la noi nu s-au omorât urşii ca în celelalte judeţe. Celelalte judeţe, pe palier politic, au primit autorizaţii pentru vânatul urşilor şi şi acolo s-a vânat. Numai la noi, în ţară, sunt urşi în număr mare, în jurul nostru şi în rest s-au cam pierdut”, a afirmat preşedintele CJ Harghita.

Conform acestuia, România trebuie să aibă o anumită populaţie de urşi, dar cea mai mare parte este concentrată în Harghita, doar anul trecut fiind număraţi 1.500 de urşi în judeţ, lucru evidenţiat de documente.

„Dacă nu sensibilizăm decidenţii de la Bucureşti, o să fie catastrofal. Pentru că acum se nasc nu unul sau doi pui, ci trei şi patru şi înmulţirea urşilor va aduce nenorocire. Acum chiar că foarte mulţi vor mânca de pe lângă casele oamenilor. Cum să trăiască? Ursul este animal singuratic şi cei puternici vor rămâne în pădure, dar cei mai mici sau (...) puii care mănâncă din casă şi din grădină, când vor fi mari, tot aşa vor face. (...) Dacă s-a obişnuit că primeşte mâncare într-o cantitate mai mare, un porc, de exemplu, de ce să meargă după fructe de pădure sau hrană din pădure”, a subliniat Borboly Csaba.

Borboly Csaba a afirmat că, în 2018, în judeţul Harghita, 19 oameni atacaţi de urşi au avut nevoie de internare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici