Locuitorii unui cartier din Craiova se plâng că oamenii străzii şi-au făcut adăpost lângă tomberoane

Cetăţenii care locuiesc în cartierul Craioviţa Nouă, din Craiova, cer sprijinul autorităţilor, deoarece oamenii străzii şi-au făcut adăpost lângă tomberoane, unde şi-au adus canapele şi scaune, iar zona a devenit periculoasă, aceştia consumând alcool şi fiind violenţi.

Urmărește
349 afișări
Imaginea articolului Locuitorii unui cartier din Craiova se plâng că oamenii străzii şi-au făcut adăpost lângă tomberoane

Locuitorii unui cartier din Craiova se plâng că oamenii străzii şi-au făcut adăpost lângă tomberoane

Locatarii cartierului Craioviţa Nouă se plâng că deşi au chemat Poliţia Locală pentru a-i pune pe oamenii străzii să plece, acţiunile lor nu au dat rezultate. Ei spun că oamenii străzii îşi strâng bagajele, pleacă pentru moment, şi revin în seara următoare, mai ales că au pe ce să doarmă, în zonă fiind lăsate scaune, paturi şi alte obiecte de mobilier.

„De când sunt canapelele şi fotoliile aruncate lângă tomberoane vin lângă bloc persoane care consumă alcool până târziu şi se mai şi iau la ceartă. Sunt seri în care izbucnesc scandaluri şi se şi bat. Nu ai curaj să le zici nimic pentru că sunt puşi pe scandal. Maşina de gunoi vine, ia ce e în tomberoane şi lasă obiectele acelea mai mari. Nu înţeleg de ce procedează aşa”, a spus una dintre locatarele blocului 15 din Craioviţa.

Reprezentanţii firmei de salubrizare din Craiova se disculpă şi spun că asociaţiile de proprietari pot rezolva problema articolelor de mari dimensiuni, contra unui tarif perceput separat.

„În prezent, deşeurile de mari dimensiuni abandonate lângă platformele gospodăreşti sunt ridicate de societatea noastră separat, cu utilaje specifice acestui tip de intervenţie. Tariful pentru colectarea acestor deşeuri este de 132,81 lei/metru cub, cu TVA inclus, tarif care este perceput asociaţiei sau asociaţiilor de proprietari care utilizează platforma gospodărească respectivă”, a explicat purtătorul de cuvânt al SC Salubritatea Craiova SRL, Cristina Ghenea.

Ea a adăugat punctele de colectare vor fi supravegheate pentru a se evita apariţia unor astfel de situaţii, în viitor.

„Întrucât la multe dintre punctele de precolectare s-au format adevărate zone de depozitare necontrolată, unde se depune gunoi suplimentar, societatea noastră intenţionează să demareze, în perioada următoare, acţiuni de supraveghere la platformele unde întâmpinăm astfel de probleme”, a mai spus Ghenea.

Potrivit unei hotărâri de consiliu local, amenzile pentru o persoană care aruncă deşeuri pe domeniul public sunt între 500 şi 1500 lei (persoane fizice) şi între 1000 şi 2500 lei (persoane juridice).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici