- Home
- Social
- ARAD, (12.12.2014, 14:13)
- , Marian Buga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad ar putea fi deschis circulaţiei săptămâna viitoare
Lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad, de 22 de kilometri, ar putea fi deschis circulaţiei săptămâna viitoare, în condiţiile în care lucrările la corpul şoselei au fost finalizate şi mai trebuie realizate doar şanţuri, garduri sau poduri, spun reprezentanţii constructorului.
Urmărește
6458 afișări
Lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad ar putea fi deschis circulaţiei săptămâna viitoare (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)
Directorul proiectului autostrăzii Nădlac-Arad, Adrian Adler, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că lotul I ar putea fi deschis circulaţiei săptămâna viitoare, pentru că lucrările au fost încheiate.
"Au fost finalizate lucrările la corpul autostrăzii, iar de acum se lucrează doar în exteriorul acesteia, cum ar fi la şanţuri, garduri sau poduri. Aşteptăm la începutul săptămânii viitoare o comisie tehnică de la CNADNR, care va verifica elementele ce ţin de siguramţa circulaţiei, astfel încât dacă se primeşte acceptul, traficul va fi deschis în jurul datei de 18 decembrie”, a declarat Adler.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
-
Un cablu electric submarin care leagă Estonia şi Finlanda s-a defectat. Nu este exclus un sabotaj
El a precizat că, pentru a se putea circula pe autostradă, s-au mai finalizat şase kilometri din lotul II, care asigură legătura cu DN7 printr-un nod rutier existent lângă oraşul Pecica. La capătul de la frontiera cu Ungaria, va exista un alt drum de legătură cu DN7, spre actualul punct de control pentru trecerea graniţei.
"Acest drum de legătură are doar două benzi, motiv pentru care propunem ca traficul pe lotul I să fie deschis doar pentru autoturisme. În caz contrar, apare riscul unor blocaje create de camioanele care în mod obişnuit aşteaptă în coloană controlul de la frontieră. Luăm în calcul şi posibilitatea ca tirurile să circule pe lotul I doar pe sensul spre Arad”, a declarat Adler.
Referitor la lotul II, cuprins între Pecica şi Arad, Adler a declarat că acesta va fi deschis circulaţiei cel mai probabil în luna iunie, perioadă în care ar urma să fie finalizată şi autostrada din Ungaria cuprinsă între Nădlac şi Mako.
Construcţia Autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat iniţial de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane de euro, iar lotul II a revenit Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane de euro.
Lucrările de construcţie pentru cele două tronsoane au fost deschise în octombrie 2011, termenul de execuţie fiind de un an şi jumătate.
CNADNR a reziliat la finele anului 2012 contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor, şi a atribuit, în decembrie 2013, asocierii italo-germane Astaldi-Max Boegl, un contract de 308 milioane de lei (69 de milioane de euro), cu TVA, pentru finalizarea acestora.
CNADNR a reziliat în vara anului trecut şi contractul de proiectare şi execuţie a lotului II după falimentul constructorului Alpine Bau din Austria, comunicând la vremea respectivă că stadiul de execuţie a lucrării era de 84,75%. Lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad, în lungime de 16,6 kilometri, va fi finalizat tot de asocierea italo-germană Astaldi - Max Boegl.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump ar dori expansiunea SUA: Canada, Groenlanda și Canalul Panama se află în vizorul președintelui american
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Autoritățile raportează 29 de supraviețuitori și 38 de morți în urma prăbușirii unui avion în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe