MAE: Românul decedat în Afganistan este în curs de repatriere

Cetăţeanul român decedat în atentatul de marţi de la Kabul, în Afganistan, este în curs de repatriere, în timp ce românul rănit este în continuare internat pentru îngrijiri medicale.

261 afișări
Imaginea articolului MAE: Românul decedat în Afganistan este în curs de repatriere

MAE: Românul decedat în Afganistan este în curs de repatriere (Imagine;: AFP/ Mediafax Foto)

"Este în curs de repatriere cetăţeanul român decedat, iar celui rănit i se acordă în continuare îngrijiri medicale", a afirmat, joi, purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Un cetăţean român şi-a pierdut viaţa, iar un altul a fost rănit, starea acestuia fiind stabilă, în urma atentatului produs marţi dimineaţa şi care a fost revendicat de talibani.

Surse oficiale au precizat pentru MEDIAFAX că este vorba de români angajaţi ai firmei americane de securitate DynCorp International, care asigură în Afganistan servicii de securitate, de logistică, dar şi de instruire pentru forţele afgane. Cei doi prestau servicii administrativ-logistice pentru firma americană.

În atentat a fost provocată moartea a cel puţin şapte persoane, a anunţat poliţia din oraş, a relatat AFP. "Patru paznici nepalezi, unul afgan şi doi civili afgani", au fost ucişi în urma atacului, a declarat şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, precizând că toţi atacatorii, respectiv aproximativ trei persoane, au fost ucişi. Poliţia, a precizat, de asemenea, că trei sau patru persoane au fost rănite.

Potrivit primelor constatări, un camion plin cu explozibil a explodat în faţa unei intrări a complexului industrial, creând un crater enorm. Un schimb de focuri a avut loc ulterior între gărzi şi doi sau trei kamilaze, timp de aproximativ 40 de minute, a explicat şeful poliţiei afgane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici