- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.06.2024, 12:58)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MAI a primit 1.250 de sesizări în perioada campaniei electorale. Mobillizare generală duminică: 42.800 de angajaţi pe teren
De la debutul campaniei electorale au fost semnalate 1.250 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, în medie aproximativ 43 evenimente pe zi, anunţă purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
Urmărește
84 afișări
MAI a primit 1.250 de sesizări în perioada campaniei electorale. Mobillizare generală duminică: 42.800 de angajaţi pe teren
„Campania electorală s-a desfăşurat în condiţii de normalitate pentru cele două tipuri de scrutin, fără incidente grave. De la debutul campaniei electorale au fost semnalate 1.250 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, în medie aproximativ 43 evenimente/zi, faţă de 46 evenimente/zi la alegerile anterioare.
Comparativ cu numărul evenimentelor sesizate pe timpul campaniilor electorale pentru alegerile similare anterioare - locale din anul 2020 şi europarlamentare din anul 2019, se constată scăderea acestora cu 5,5%. Din totalul de 1.250 de incidente semnalate 71 sunt în curs de verificare şi 158 nu s-au confirmat”, spune comisar şef de poliţie Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Ea precizează că 160 de sesizări nu au fost de competenţa MAI aşa că au fost transmise pentru soluţionare altor autorităţi: 130 către Autoritatea Electorală Permanentă, 24 către Biroul Electoral Central şi 6 către Birourile Electorale Judeţene.
„Cele mai frecvente sesizări au vizat distrugerea sau deteriorarea materialelor electorale - 375 de sesizări, posibile fapte de corupere a alegătorilor – 156 de sesizări şi afişarea mijloacelor de promovare electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale – 140 de sesizări. Efectivele MAI au aplicat 453 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 257 de amenzi în valoare de peste 187 de mii şi 195 de avertismente. Totodată, s-au întocmit 412 dosare penale cu privire la posibile infracţiuni”, adaugă Dajbog.
Cele mai multe manifestări electorale au fost organizate în judeţele Ilfov (342), Dolj (174), Giurgiu (111), Bihor (69), Sibiu (68) şi s-au desfăşurat, în principal, sub formă de întâlniri cu alegătorii – 306 sau marş - 293.
De asemenea, ea precizează că a fost activat, începând de sâmbătă dimineaţă de la ora 7, Centrul Operaţional de Comandă cu rol de coordonare şi monitorizare a tuturor misiunilor din aceste zile.
„În ziua alegerilor, aproximativ 42.800 de angajaţi MAI vor fi mobilizaţi, la nivelul întregii ţări pentru a menţine ordinea şi siguranţa publică şi pentru a asigura măsurile de protecţie a secţiilor de vot. Totodată, vor fi pregătite echipe pentru intervenţia rapidă şi cercetarea incidentelor electorale. Suplimentar, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru prevenirea unor evenimente negative pe fondul aglomerărilor de persoane. De asemenea, la nivel naţional se va organiza o acţiune pentru verificarea modului de realizare a transportului de persoane în care vor fi implicaţi peste 1.600 de poliţişti cu aproximativ 850 de mijloace tehnice, beneficiind inclusiv de sprijinul aerian al aeronavelor IGAv”, încheie dajbog.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe