MAI: Peste 2000 de primării, în sistemul informatic integrat pentru emiterea actelor de stare civilă

Serviciile digitale privind naşterile şi decesele au devenit accesibile pentru locuitorii a 2.012 primării din întreaga ţară până la sfârşitul lunii iulie, a anunţat duminică Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Urmărește
115 afișări
Imaginea articolului MAI: Peste 2000 de primării, în sistemul informatic integrat pentru emiterea actelor de stare civilă

MAI: Peste 2000 de primării, în sistemul informatic integrat pentru emiterea actelor de stare civilă

Potrivit unui comunicat al MAI, Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor continuă extinderea, la nivel naţional, a Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă.

Activitatea se realizează etapizat.

„Până în 31 iulie 2024, în urma operaţionalizării platformei destinate activităţii ofiţerilor de stare civilă, prin înregistrarea doar în format digital a evenimentelor de viaţă naştere şi deces, au fost obţinute următoarele rezultate: 38.415 evenimente de stare civilă înregistrate - dintre care 14.528 privind evenimentul de viaţă naştere şi 23.887 privind evenimentul de viată deces; 24.187 certificate de naştere eliberate - dintre care 22.550 în format fizic pe un formular securizat, respectiv, 1.637 în format digital (ex. Timiş –601, Bihor – 583, Bistriţa-Năsăud – 201, Sibiu – 149); 26.069 certificate de deces eliberate - dintre care 24.705 în format fizic pe un formular securizat, respectiv, 364 în format digital (ex.Bihor – 166, Hunedoara – 51, Ilfov – 49)”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte actele de stare civilă stocate în arhiva electronică, au fost validate 132.356 acte de stare civilă dintre care 95.654 acte de naştere, 12.561 acte de deces şi 24.141 acte de căsătorie.

Referitor la codul numeric personal (CNP) care conţine codul unic 70, în Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă au fost generate 16.187 de CNP-uri.

„Accesarea serviciilor digitale privind evenimentele de viaţă naştere şi deces a devenit accesibilă pentru locuitorii a 2.012 unităţi administrativ-teritoriale (municipii reşedinţă de judeţ, municipii, oraşe şi comune)”, transmite MAI.

Extinderea la nivel naţional a sistemului informatic are ca termen de finalizare data de 24 septembrie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici