- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.11.2014, 16:27)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Maior: SRI şi SIE ar trebui să coopereze. Într-o ţară ca România o fuziune ar fi cel mai bun model
Directorul SRI George Maior a declarat, vineri, la Târgul Gaudeamus, unde şi-a lansat două cărţi pe teme legate de intelligence, că este de părere că SRI şi SIE trebuie să coopereze mai mult, arătând că, într-o ţară ca România, o unificare, o fuziune ar fi cel mai bun model.
Urmărește
686 afișări
Maior: SRI şi SIE ar trebui să coopereze. Într-o ţară ca România o fuziune ar fi cel mai bun model
Maior a afirmat că pentru a avea un sistem informaţional eficient în secolul 21 SIE şi SRI trebuie să coopereze mai mult şi părerea sa este că o fuziune, o unificare ar fi cel mai bun model.
"Pentru a avea un sistem de informaţii eficient în secolul 21 este nevoie pe de o parte de o organizare mai bună şi cred că cele două Servicii de informaţii, SIE şi SRI, trebuie să coopereze mai mult în acest sens. Eu am îndrăznit o părere personală, invalidată nicidecum politic, că într-o ţară ca România o fuziune, o unificare ar fi cel mai bun model prin care am putea fi mai eficienţi decât suntem în acest sens, dar acest lucru nu ţine de mine, ţine de o opinie profesională şi de voinţa politică. Nu este nimic controversat în acest lucru şi a discuta despre aceste probleme în viitor", a afirmat Maior.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
SUA inaugurează o bază de apărare antirachetă în Polonia
-
Victoria lui Trump ar putea afecta negativ economia Ungariei: Forintul, sub presiune din cauza tarifelor şi inflaţiei
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
El a adăugat că astăzi riscurile şi ameninţările la adresa securităţii unui stat în interior şi exterior se intercorelează şi numai împreună se poate asigura această securitate. "Pentru că astăzi mai mult ca niciodată riscurile, ameninţările la adresa securităţii unui stat, a stabilităţii unui stat şi în interior şi în exterior se intercorelează, dezvoltă o dinamică şi o viteză rapidă şi numai împreună putem să asigurăm securitatea acestui stat într-un context extrem de complex", a mai spus Maior.
Directorul SRI a menţionat situaţia "geopolitică agresivă" la adresa graniţelor de est ale României: ce se întâmplă în Rusia, problema Ucrainei, viitoarele alegeri în Moldova, dar şi statul islamic "în care fiecare persoană rău voitoare înseamnă ideologii extreme doresc să distrugă un mod de viaţă".
"Iată de aceea putem fi şi mai eficienţi în încercarea de a înţelege aceste fenomene pentru a le contracara astfel încât să avem o ţară stabilă şi securitate pentru cetăţeni şi instituţii", a adăugat George Maior.
Directorul SRI şi-a lansat la Târgul Gaudeamus cărţile "Despre Intelligence" şi "Spion pentru eternitate: Frank Wisner" la Editura Rao.
"Cele două cărţi, diferite prin profil şi prin dimensiunea abordată, definesc şi un element nou de cultură de securitate în această ţară de care avem nevoie şi pentru cetăţeni şi pentru stat şi pentru oamenii politici şi pentru decidenţi", a spus Maior.
El a arătat că prima carte "Despre Intelligence" redefineşte rolul informaţiilor în secolul 21 cu studii foarte interesante accesibile unui public mai larg. Maior a adăugat că cea de a doua carte "Spion pentru eternitate Frank Wisner" este biografia a unui spion Frank Wisner unic în literatura mondială, "o poveste tristă de spionaj despre un om care a vrut să schimbe lumea".
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană nu ar fi mâncat la restaurant! Administratorul rupe tăcerea: ce a făcut afaceristul la masă. Răsturnare de situație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe