Manifestaţie de susţinere a lui Mazăre în campusul social Henri Coandă, înaintea reţinerii acestuia

Peste o sută de locuitori ai campusului social Henri Coandă, din Constanţa, au participat, marţi seară, pentru aproximativ două ore, la o manifestaţie de susţinere a primarului Radu Mazăre, evenimentul, desfăşurat în mijlocul cartierului, încheindu-se cu puţin timp înaintea reţinerii acestuia.

Urmărește
761 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie de susţinere a lui Mazăre în campusul social Henri Coandă, înaintea reţinerii acestuia

Radu Mazare (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Manifestanţii au spus că prin această acţiune au vrut să-şi arate susţinerea pentru primarul Constanţei, audiat la sediul DNA într-un dosar care, potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, ar viza construirea campusului social din oraş.

Locuitorii campusului respectiv au scandat împotriva DNA şi a preşedintelui Traian Băsescu şi i-au transmis lui Radu Mazăre că vor fi alături de el în continuare.

Aceştia susţin că doresc ca această manifestaţie să nu fie unica şi intenţionează să-şi arate susţinerea faţă de primar şi în cursul zilei de miercuri, de această dată în faţa sediului Primăriei Constanţa.

De asemenea, unii dintre locuitorii campusului susţin că sunt dispuşi chiar să intre în greva foamei pentru a protesta faţă de ceea ce i se întâmplă lui Radu Mazăre.

În campusul social Henri Coandă locuiesc aproximativ trei mii de persoane

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, marţi noapte, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, în urma audierilor de la sediul central al DNA, urmând ca edilul să fie prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Radu Mazăre a fost adus de mascaţi la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), marţi, în jurul orei 15.00, el declarând că această acţiune face parte din "sârba procurorilor" şi că era conştient că este cercetat încă din 2005.

Întrebat dacă îi este frică de puşcărie, Radu Mazăre a spus: "Nu mi-e frică de puşcărie, doar de Dumnezeu".

Edilul a fost ridicat de mascaţi de pe terasa unui restaurant din parcul bucureştean Herăstrău, de unde a fost dus la DNA. Cei care au mers să îl ridice pe Mazăre i-au prezentat acestuia actele în baza cărora are loc acţiunea. După ce a citit documentele, la masă, pe terasa restaurantului, Mazăre a plecat însoţit de mascaţi.

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat marţi că a fost începută urmărirea penală în dosarul în care au fost făcute mai multe percheziţii, între care şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, precizând că această cauză vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei.

"Este un dosar intrumentat de procurori din cadrul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cursul dimineţii s-au efectuat aproximaiv 12 percheziţii domiciliare la anumite persoane fizice şi la o instituţie publică", a spus Kovesi.

Procurorul şef al DNA nu a vrut să precizeze care sunt acuzaţiile existente în acest dosar, spunând doar că obiectul dosarului vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei.

Procurorii DNA au făcut marţi, timp de aproape nouă ore, percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii fac percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise, în 2011-2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.

Şi reprezentanţii Primăriei Constanţa au transmis, marţi dimineaţă, un comunicat de presă în care precizează că percheziţiile făcute de procurorii DNA la sediul instituţiei vizează construcţia cartierului de locuinţe sociale din oraş, anchetatorii solicitând documente legate de acest proiect.

"Documentele solicitate de procurori sunt pregătite şi vor fi predate în scurt timp celor de la DNA", potrivit comunicatului transmis de Primăria Constanţa.

Percheziţiile s-au desfăşurat în absenţa lui Mazăre, care se afla la Bucureşti.

Acţiunea a vizat şi vila din Mamaia a primarului, de unde mai mulţi anchetatori au ieşit iniţial cu mai multe cutii cu documente, două genţi de voiaj şi cu o unitate de calculator.

Pe de altă parte, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică declaraţiile de avere ale lui Radu Mazăre depuse de-a lungul ultimului mandat de primar al Constanţei, au declarat tot marţi, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spunea, în 24 martie, că Direcţia Naţională Anticorupţie îl vizează într-o nouă anchetă, privind modul în care a fost construit cartierul de locuinţe sociale din oraş, procurorii solicitând primăriei mai multe documente legate de această investiţie, în valoare totală de şapte milioane euro.

Mazăre este cercetat de DNA în trei dosare legate de retrocedări de terenuri, iar în 2008 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, alături de alte persoane, tot într-un dosar legat de retrocedări, acesta judecându-se la Curtea de Apel Bucureşti.

Primaria Constanţa a finalizat în vara anului trecut acest cartier de locuinţe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Cartierul este format din 17 blocuri, care au 906 locuinţe - 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere şi 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 7 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici